Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Црвени полумесец: Напади ИДФ-а на болнице Амал и Насер; Нова размена ватре на израелско-либанској граници

Рат Израела и Хамаса – 170. дан. Палестинско друштво Црвени полумесец саопштило је да су израелске снаге извеле вишеструке нападе на болнице Амал и Насер у Кан Јунису. Има рањених. Још једна размена ватре на израелско-либанској граници. ИДФ тврди да је извела напад на упориште Хезболаха у Либану, док либанска група наводи да је као одговор испалила 60 ракета на север Израела. Министарство здравља у Гази, које је под контролом Хамаса, саопштава да су у последња 24 сата страдала 84 Палестинца, од 7. октобра 32.226.

Црвени полумесец: Напади ИДФ-а на болнице Амал и Насер; Нова размена ватре на израелско-либанској граници Црвени полумесец: Напади ИДФ-а на болнице Амал и Насер; Нова размена ватре на израелско-либанској граници

Израел је током претходног дана извео више напада широм Појаса Газе у којима је погинуло најмање 80 особа, док је повређено више од 150 Палестинаца.

Хамас је саопштио да је израелска војска поново гађала цивиле који су стајали у реду за храну у близини града Газе и да је том приликом убијено 19 особа, што су демантовали из ИДФ.

Док трају борбе, генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес је на граничном прелазу између Египта и Газе, код Рафе, истакао да би копнена офанзива на тај град изазвала катастрофу.

Шеф дипломатије владе у Тел Авиву Израел Кац убрзо је осудио Гутересово излагање и оптужио УН да су "постале антисемитско и антиизраелско тело које скрива и подстиче терор".

У Дохи се настављају преговори о прекиду ватре и размени талаца из Газе и заробљеника из израелских затвора, а главна тачка спорења остаје број оних који ће бити ослобођени. 

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара