Молитвени доручак у Вашингтону – Бајден позвао на мир у свету, присуствовао и конзул Божовић

У Вашингтону је одржан традиционални годишњи Молитвени доручак. Председник САД Џозеф Бајден позвао је на мир у свету, нарочито у Појасу Газе и Украјини. Молитвеном доручку присуствовао је и генерални конзул Србије у Њујорку Владимир Божовић.

Председник САД Џозеф Бајден присуствовао је традиционалном годишњем Молитвеном доручку током којег је позвао на мир у свету, поготово у Појасу Газе и Украјини.

"Не само да се молимо за мир, ми активно радимо за мир, безбедност и достојанство за израелски и палестински народ", рекао је Бајден, пренео је портал Хил.

Бајден је додао да ради на враћању талаца кућама, на ублажавању хуманитарне кризе и на доношењу "трајног мира" у Појасу Газе и Израелу.

"Баш као што смо радили за мир, безбедност и достојанство украјинског народа који показује невероватну одлучност и отпорност на Путинову агресију. Изазов нашег времена нас подсећа на нашу одговорност као нације да помажемо једни другима. Праведан и трајан мир, испоручимо га у иностранству и овде код куће", рекао је Бајден.

Портал Хил наводи да је Бајден, као "побожни католик", рекао да се он током доручка помолио да "најбољи дани тек следе".

''Да као нација и даље верујемо у поштење, пристојност, достојанство и поштовање. Да не видимо једни друге као непријатеље, већ као ближња људска бића, свако створено по божјем лику'', рекао је амерички председник.

Молитвеном доручку присуствовао и генерални конзул Владимир Божовић

Међу гостима на Молитвеном доручку, на специјалан позив, био је и генерални конзул Републике Србије у Њујорку Владимир Божовић, који се на маргинама догађаја срео са великим бројем учесника из балканских земаља и других земаља из целог света, саопштено је из Генералног конзулата Републике Србије у Њујорку.

"Указана ми је велика част да данас будем присутан у Вашингтону, у друштву уважених дипломата, политичких и верских лидера из целог света. Хвала организаторима што су препознали моју жељу да допринесем помирењу народа у нашем региону и свим другим конфликтом захваћеним подручјима, јер данас нам је више него икада потребно да будемо уједињени у љубави према Богу, ма ког Бога поштовали и да се уздржимо од сваког даљег заоштравања сукоба у свету'', рекао је Божовић.

Божовић је, како је наведено у саопштењу, током тих сусрета промовисао вредности које баштини, како Република Србија, тако и цео српски народ.

Национални молитвени доручак један је од најпознатијих и најдуговечнијих догађаја у САД, чија сврха је да спаја људе различитих религија и политичких уверења из целог света.

понедељак, 29. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару