ИЗ ЧАСА У ЧАС

Хути погодили брод америчког власништва у Аденском заливу; пошиљка лекова за таоце ушла у Појас Газе

Сукоб Израела и Хамаса - 103 дан. Министарство здравља у Гази саопштило је да је 81 особа убијена у израелским нападима током ноћи. ИДФ, са друге стране, тврди да је у израелским ударима у Појасу Газе убијено шест оперативаца Хамаса. Израелске снаге извеле су нови низ рација широм Западне обале, а у нападу дроновима убијене су три особе у избегличком кампу Балата и четири особе у кампу Тулкарем, саопштили су палестински медији. Израелске одбрамбене снаге, потврдиле су да су извеле напад, рекавши да је мета био главни терористички вођа на Западној обали, који је планирао непосредан напад. Број погинулих израелских војника у копненој офанзиви на Хамас порастао је на 192, саопштио је ИДФ.

Хути погодили брод америчког власништва у Аденском заливу; пошиљка лекова за таоце ушла у Појас Газе Хути погодили брод америчког власништва у Аденском заливу; пошиљка лекова за таоце ушла у Појас Газе

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху рекао је да би рат могао да траје до 2025. године. Катар је саопштио да је успешно посредовао у споразуму између Израела и Хамаса о испоруци лекова таоцима у Гази.

Лекови ће из Дохе у среду бити упућени војним авионима за приобални град Ел Ариш на Синајском полуострву. Потом ће бити пребачени у Појас Газе, наводи се у саопштењу катарског Министарства спољних послова.

Из кибуца Бери саопштено је да су његови становници Јоси Шараби и Итаи Свирски који су отети 7. октобра убијени у Гази и да њихова тела држи Хамас.

Брод у грчком власништву, под заставом Малте, погођен је пројектилом у Црвеном мору код обале Јемена, саопштила је компанија за поморско обезбеђење.

Израелска војна служба за везу са Палестинцима тврди да је прегледано и у Појас Газе пуштено 218 камиона који су превозили хуманитарну помоћ.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је на Светском економском форуму у Давосу да "палестинско питање" мора да се реши, и да треба направити кораке у правцу стварања две државе.

Он је истакао да САД чврсто верују да док се не реши питање палестинске државе, неће бити мира и стабилности у том региону.

"Превише невиних Палестинаца је убијено у Појасу Газе, а они који тамо и даље живе су у веома тешкој ситуацији, и зато покушавамо да им пружимо много више хуманитарне помоћи", изјавио је амерички државни секретар Ентони Блинкен.

недеља, 07. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару