Читај ми!

Тридо: Постоје “кредибилне оптужбе“ које повезују Индију са убиством вође канадских Сика

Постоје "веродостојне оптужбе“ које повезују индијску владу са убиством канадског држављанина и истакнутог вође Сика, изјавио је премијер те земље, Џастин Тридо.

Џастин Тридо је изјавио да су протеклих неколико недеља, "канадске безбедносне агенције активно пратиле веродостојне наводе о потенцијалној вези између агената владе Индије и убиства канадског држављанина Хардипа Синга Ниџара".

Додао је да ће његова влада предузети све неопходне кораке како би се "починиоци убиства позвали на одговорност“.

Ниџар је био истакнути вођа Сика у Британској Колумбији.

Према локалној полицији, у јуну су га у његовом камиону убила двојица маскираних наоружаних људи испред храма Сика у Сарију.

Његова смрт је шокирала и разбеснела велику заједницу Сика у Канади која броји стотине хиљада људи.

Индија је Ниџара означила као терористичку претњу пре неколико година, означивши га делом сепаратистичког покрета за сикизам.

“Канада је изразила дубоку забринутост највишим обавештајним и безбедносним званичницима индијске владе. Прошле недеље, на Г20, пренео сам их лично и директно премијеру Модију, без сумње. Било каква умешаност стране владе у убиство канадског држављанина на канадском тлу је неприхватљиво кршење нашег суверенитета“, рекао је Трудо током говора у парламенту и додао да је то “изузетно озбиљна ствар“.

Канадска полиција није ухапсила никога у вези са Ниџаровим убиством, али је у августу објавила саопштење у којем се наводи да сада истражује три могућа осумњичена и издала опис могућег возила које је коришћено за бекство и затражила помоћ јавности.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара