Читај ми!

Викенд "изазов" у Чикагу, стотине тинејџера уништава имовину и напада пролазнике

Стотине тинејџера јуришало је за викенд централним улицама Чикага, скачући по аутомобилима и разбијајући шофершајбне, узнемиравало пролазнике и туристе.

Камере локалне телевизије Фокс 32 објавиле су снимак тинејџерâ који се окупљају на улицама и полиције која покушава да успостави ред у тој области.

"Где су им родитељи? То је моје питање", питала једна жена из Чикага док је у суботу пролазила центром Чикага.

Виђене су велике групе тинејџера како пуштају музику са звучника и бесциљно лутају по улицама, док су неки покушавали да уђу у градски парк Миленијум и Институт уметности, који су у касним вечерњим сатима затворени за особе млађе од 21 године.

Групе тинејџера су у знак протеста скакале по аутомобилима, разбијале прозоре и нападале возаче. Једна жена је за локалну подружницу Фокс њуза рекла да је њен муж нападнут и претучен након што је група тинејџера скакала по аутомобилу и разбила шофершајбну. Мушкарац је пребачен у болницу на преглед.

Стотине полицајаца покушавало је у центру града да растера групе тинејџера, а грађани су пријављивали и да су се чули пуцњи.

Полиција је на моменте помагала и пратила уплашене туристе до аутомобила или хотела у којима су одсели, а саобраћај на чикашкој авенији Мичиген био је обустављен док је полиција покушавала да успостави ред.

Полиција каже да је шестогодишњи дечак погођен у руку у близини Чикашке петље, а 17-годишњи дечак погођен је у ногу. Обојица су пребачени у болницу и сада су у стабилном стању.

Хаос у граду резултат је изазова постављеног на друштвеним мрежама под називом "Teen Takeover”, а сличне сцене одиграле су се у Чикагу и прошле године.

Новоизабрани градоначелник Чикага Брендон Џонсон осудио је насиље, али је и против осуде тинејџера и оних који их називају криминалцима.

"Није конструктивно демонизовати младе, који су и иначе без перспективе", рекао је Џонсон.

Грађани, с друге стране, сматрају да су одговорни родитељи.

"Разумем да се деца добро забављају, али за ово је криво лоше васпитање. Морамо да будемо бољи као родитељи. Наша деца не би требало да буду овде", рекао је један становник Чикага.

уторак, 17. септембар 2024.
12° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи