Читај ми!

Турска операција на северу Сирије, Истанбул тврди да је убијен организатор напада у Истанбулу

Турске снаге убиле су на северу Сирије наводног организатора терористичког напада у којем је у Истанбулу 13. новембра убијено шест особа, известила је турска државна новинска агенција Анадолија.

Турска државна агенција наводи да је Халил Менци, осумњичен за организовање бомбашког напада у Истанбулу, "неутралисан" у среду у операцији турске обавештајне агенције у близини града Камишлија на северу Сирије.

Сиријска опсерваторија за људска права, са седиштем у Великој Британији, саопштила је да је у ваздушном нападу турске беспилотне летелице у среду код Камишлија убијен цивил и рањен локални командир курдске полиције.

Председник опсерваторије Рами Абдурахман рекао је да је познато да је цивил који је убијен у нападу кријумчарио људе у Турску.

Тај човек је, међутим, негирао оптужбе турских власти да је прокријумчарио у Турску Ахлам Албашир, Сиријку која је оптужена за извођење напада у Истанбулу, рекао је Абдурахман.

У бомбашком нападу 13. новембра у истанбулској авенији Истиклал погинуло је шест особа, укључујуц́и двоје деце, а више од 80 је повређено.

Турске власти су за напад окривиле забрањену Радничку партију Курдистана или ПКК, као и групе сиријских Курда које су са њом повезане.

Курдски милитанти су негирали умешаност. Најмање 17 осумњичених је у затвору до почетка суђења у вези са нападом, укључујуц́и Албашир која је оптужена да је оставила бомбу напуњену ТНТ-ом на авенији Истиклал.

Званичници су тада рекли да је организатор напада побегао из Турске у Сирију, подсећа америчка агенција.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи