Читај ми!

Оставке у Шпанији – потрошено 250 милиона евра за возове који не могу да прођу кроз тунеле

Директор предузећа "Ренфе", које је задужено за железнички саобраћај у Шпанији, поднео је оставку пошто су за 258 милиона евра купљени возови који су превелики за тунеле на прузи између Астуријаса и Кантабрије.

Пошто је набавка некомпатибилних возова изазвала жустре реакције у јавности, оставку је поднела и државна секретарка за саобраћај. 

Планови за модернизацију железничког саобраћаја на северу Шпаније објављени су пре три године, али је крајем јануара откривено да су за 258 милиона евра купљени возови који су прешироки за тунеле на пругама у Астуријасу и Кантабрији, преноси Гардијан.

Отпуштања директорâ предузећа "Ренфе" и компаније за инфраструктуру "Адиф" није ублажило бес јавности, па је оставку морала да поднесе и државна секретарка за саобраћај Исабел Пардо де Вера, али и председник "Ренфеа" Исаијас Табоас.

Министарка саобраћаја Ракел Санчез истакла је да од тренутка када је сазнала за проблем чини све да открије шта се догодило и да пронађе решење.

"Прихватили смо одговорност, извинили се, препознали смо грешку и утврдили ко је одговоран. Започели смо и интерну истрагу и оформили радну групу како бисмо пронашли решење", навела је Санчезова.

Влада Шпаније је раније инсистирала на томе да су грешке уочене пре него што су возови набављени и направљени и да "ниједан евро новца Шпанаца није дат узалуд". 

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи