Читај ми!

Сто два сата под рушевинама – од панике до халуцинација

Махмут Сами Шахин, који је под рушевинама у Кахраманмарашу провео 102 сата, говорио је за медије о најдужим данима у свом животу и коначном избављењу.

Након другог земљотреса 6. фебруара урушила се седмоспратна зграда у четврти Елбистан у Кахраманмарашу. У гомили бетона 102 сата био је заробљен Махмут Сами Шахин.

Он се тренутно налази у болници, а новинарима је испричао како се под рушевинама нашао и како су изгледали дани под гомилом бетона.

Он се после првог земљотреса вратио у стан како би узео пасош и банковне картице. Тада га је задесио други земљотрес, који га је, каже, бацио на степениште.

"Инстинктивно сам се вратио кући. Мој пасош, моје банковне картице, све је било код куће. Напољу је било веома хладно. Узео сам дебитне картице и покупио дебелу одећу. Нисмо очекивали други земљотрес. Нисмо очекивали да ће се десити тако велики земљотрес. Нажалост, догодио се. Био је јачи од првог. Подигао ме је и бацио на степениште", навео је Махмут.

У првим тренуцима ухватила га је паника, није знао шта да ради.

Почео сам да се молим и да сањам, време је почело да пролази, рекао је Махмут. Рекао је и да је због дехидратације имао халуцинације.

И док прва два дана телефонска мрежа није радила, трећег дана су успеле да оду поруке које је слао, а почела је да стиже и помоћ.

"Чуо сам глас екипа, позвали су ме. Јавио се старији брат из ватрогасне јединице Дузце. Моја енергија је порасла. Након тога сам чекао, пун наде, а тамо је било као у паклу. Екипе су радиле професионално. Учинили су све да ме извуку", испричао је Махмут.

Пре избављења имао је халуцинације у којима је био на слободи.

"Мислио сам да нећу моћи да се извучем када сам видео малу рупу коју су избушили, а када сам био на слободи питао сам се да ли је и то сан", рекао је Махмут Сами Шахин.

Више од 45.000 људи изгубило је живот у земљотресима који су 6. фебруара задесили Турску и Сирију. Снимци спасавања људи из рушевина стизали су свих ових дана, а јуче су спасене три особе, међу њима и дете и то 296 сати од земљотреса.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи