Читај ми!

Распуштени Шкорпиони – јединица којој су припадали полицајци који су претукли Тајера Николса

У Мемфису је распуштена полицијска јединица "Шкорпиони" којој су припадали полицајци оптужени за убиство Тајера Николса. Снимци објављени са камера које полицајци носе на униформи потресли су америчку јавност и изазвали протесте широм Америке.

Званичници у Мемфису, у држави Тенеси, објавили су у петак драматичне снимке са камере на којима се види како Афроамериканца Тајера Николса пребијају петорица полицајаца.

Наиме, на снимцима се чује како је 29-годишњи Тајер неколико пута узвикивао "мама" док га полицајци туку, након што је побегао са саобраћајне станице.

Николс је умро у 29. години 10. јануара, три дана након насилног сукоба.

Петорица полицијских службеника Мемфиса који су учествовали у његовом хапшењу, а затим оптужени за убиство другог степена у вези са Николсовом смрћу. Након плаћене кауције, већина њих брани се са слободе.

Након објављивања снимка, у најмање девет градова САД одржани су протести. Највише људи окупило се у Мемфису, Атланти и Њујорку.

Полицијска управа Мемфиса затим је деактивирала своју јединицу Шкорпион, којој су припадали оптужени полицајци.

Одлука је донета након што се шеф полиције Серелин Дејвис састала са осталим припадницима јединице, који су се сложили са деактивацијом, наводи се у саопштењу одељења.

Та јединица, коју чини 40 полицајаца, требало је да се бави жариштима високог криминала.

Напад на Тајера Николса раније је осудио председник Џозеф Бајден, позивајући на мирне протесте.

Синоћ се огласила и потпредседница Камала Харис наводећи да су отворене ране које никада неће сасвим зацелити.

"Тајер Николс је требало да стигне кући својој породици. Ипак, још једном, Америка оплакује живот сина и оца, који је прекинут од стране оних који су се заклели да ће штитити и служити. Снимци и слике који су објављени заувек ће остати у нашем памћењу и отворили су ране које никада неће сасвим зацелити", наводи се у саопштењу Камале Харис.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи