Читај ми!

Начелник лондонске полиције најавио чистку - истраге против 800 полицајаца

Стотине припадника лондонске полиције међу којима су и високи официри вероватно ће бити отпуштени због сексуалног и породичног злостављања и сличних кривичних дела, изјавио је данас први човек лондонске полиције Марк Роули.

Наводи се да је ова мера покушај да се поврати поверење јавности у Метрополитен полицију (Мет) пошто је лондонски полицајац Дејвид Керик (48) признао да је серијски силоватељ, како преноси Би-Би-Си.

Припадник лондонске Метрополитен полиције откривен је као серијски силоватељ после скоро две деценије. За 17 година починио је више од 71 сексуалног преступа, а полиција је у више наврата упозоравана да овај човек представља опасност за жене. 

Лондонску Метрополитен полицију последњих година потреса серија скандала. Полиција је додатно комрпомитована признањем Керика и његовим прихватањем кривице за 24 тачке оптужнице за силовања која је некажњено вршио у периоду од 2003. до 2020. године.

Овај случај прати низ озбиљних пропуста и грешака лондонске полиције која има више од 43 хиљаде припадника.

Марк Роули, који је дошао на место начелника полиције пре четири месеца са задатком да спроведе чистку и уведе ред, изјавио је да су у току истраге против 800 припадника полиције због више од хиљаду пријава за сексуално и породично злостављање.

Он је нагласио да ће свих 45.000 полицајаца и особља Мета бити поново проверени због пропуста, намерних и случајних грешака које су направљене претходних година.

Роули се извинио Кериковим жртвама због пропуста полицијских снага.

„Овај човек је злостављао жене на најодвратнији начин. То је болесно. Изневерили смо жене и девојке, и заиста смо изневерили све грађанке и грађане Лондона. Жене које су претрпеле и преживеле ово насиље биле су неизрециво храбре", рекао је начелник Мета за Би-Би-Си.

 

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи