Читај ми!

Болсонаро потрошио пет милиона долара са службене картице, вечеру платио више од 21.000 долара

Подаци са кредитне картице бившег бразилског председника Жаира Болсонара откривају да је потрошио пет милиона америчких долара током четворогодишњег мандата, а само на једну вечеру у ресторану потрошио је више од 21.000 долара.

Нова бразилска влада је на свом сајту објавила извод о стању рачуна службене картице бившег шефа државе.

Приступ кредитној картици је уз Болсонара имао и његов тим од 21 особе, пренеле су агенције.

За разлику од својих претходника, Болсонаро је био тајанствен када је реч о трошковима, али његов наследник Луиз Инасио Лула да Силва одлучио је да то обелодани.

Тако је Болсонаро на годишње одморе 2019, 2020. и 2021. потрошио више од 235.000 америчких долара. Приликом једне посете бензинској пумпи потрошио је скоро 14.000 долара те 286.000 на неколико боравака у луксузном хотелу у Гваруји, летовалишту недалеко од Сао Паула.

Чини се, ипак, да је Болсонаро највише трошио на богате ручкове и вечере. Током посете релативно јефтином ресторану у Боа Висти, у држави Рораима, председничком картицом је плаћен рачун већи од 21.000 долара.

Током четири године је у једној пекари у Рио де Жанеиру оставио више од 71.000 долара, а једна куповина је износила скоро 11.000 долара.

Та свота је потрошена дан након свадбе Болсонаровог сина и уочи бајкерског скупа који су на улицама Рија организовале Болсонарове присталице.

Тужиоци затражили да се испита Болсонарова улога у упаду у институције Бразила

Жаир Болсонаро (67) није признао пораз на изборима који су се водили у напетој атмосфери и одлетео је у САД пре примопредаје дужности 1. јануара.

Примљен је у болницу дан након што је стотине његових присталица упало у бразилски Kонгрес, Врховни суд и председничку палату у Бразилији

Болсонаро је у среду пуштен из болнице у близини Орланда на Флориди, где је два дана пре тога примљен због проблема са стомаком.

Након што је бразилски Врховни суд наредио хапшење шефа јавне безбедности и затражио хапшење шефа војне полиције Бразилије, савезни тужиоци су од суда затражили да испита и улогу бившег председника Жаира Болсонара у прошлонедељном упаду демонстраната у владине зграде.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи