Читај ми!

Форд повлачи 634.000 џипова широм света, цурење горива и страх од пожара

Форд повлачи преко 634.000 СУВ возила широм света јер напукли инјектор може да пролије гориво или испарења по врућем мотору и изазове пожар, преноси Еј-Би-Си њуз.

Форд опозива моделе "Бронко спорт" и "Ескејп" СУВ возила произведене од 2020. и за 2023. годину. Сви имају троцилиндричне моторе запремине 1,5 литара.

Произвођач аутомобила из Мичигена саопштио је да не препоручује власницима да престану да возе аутомобиле или да их паркирају на отвореном, јер су пожари ретки и углавном се не дешавају када су мотори угашени. 

Форд је, међутим, навео да је примио 20 извештаја о пожарима, укључујући три која су запалила оближње објекте.

Компанија је саопштила и да има четири тврдње о пожарима који су примећени мање од пет минута након што су мотори угашени. Против "Форда" поднете су четири тужбе за повреде које не укључују опекотине, и 43 правна захтева приписана том проблему.

Поправке још нису доступне, али када буду, власници би требало да закажу сервис код дистрибутера, саопштио је Џим Азуз, извршни директор у одељењу за корисничко искуство.

Власници џипова о томе ће бити обавештени писмено 19. децембра.

Продавци ће прегледати инјекторе и заменити их ако је потребно. "Форд" саопштава и да продужава гаранције на напукле бризгаљке горива до 15 година.

Продавци ће ажурирати софтвер за контролу мотора возила тако да детектује напуклу бризгаљку.

Возачи ће, ако се то деси, добити поруку на контролној табли.

Такође, ако дође до пада притиска у инјектора, снага мотора ће се смањити како би се ризик свео на минимум и омогућио возачима да дођу на безбедну локацију како би зауставили возила и позвали сервис, навео је "Форд".

Инсталираће, наводе, цев за одвод горива из главе цилиндра и даље од врућих површина.

"Форд" је истакао да не мења инјекторе јер је стопа кварова која узрокује цурење ниска. Процењена је на 0,38 одсто за моделе из 2020. и 0,22 одсто за моделе од 2021. до 2022. године. Стопа је за 15 година или 150.000 миља (240.000 километара). 

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи