Читај ми!

Још један Бајденов лапсус – помешао Камбоџу и Колумбију

Амерички председник Џо Бајден је Камбоџу, која је домаћин међународног самита предвођених лидерима југоисточне Азије, назвао Колумбијом.

Нови лапсус председника САД само је један у низу многих. Бајден је на скупу у Пном Пену премијера Камбоџе назвао предедником владе Колумбије.

"Сада када смо поново заједно овде у Камбоџи, радујем се изградњи још већег напретка него што смо већ постигли, и желим да захвалим премијеру Колумбије на његовом вођству као председавајућем АСЕАН и што је све угостио", рекао је Бајден на скупу Асоцијације земаља југоисточне Азије у Пном Пену, преноси Ројтерс.

Бајден је очигледно мислио на премијера Камбоџе Хун Сена, који тренутно председава десеточланим регионалним блоком.

Председник САД, који на својој великој турнеји поред самита АСЕАН у Пном Пену и на климатском скупа COP27 у Египту, треба да учествује на и самиту Г20 у Индонезији, направио је сличну грешку док је недавно разговарао са новинарима у Белој кући.

Бајден, који 20. новембра пуни 80 година, ове недеље је рекао да намерава да се поново кандидује за други председнички мандат на изборима 2024. године, а коначну одлуку ће вероватно донети почетком следеће године.

Бајденова повремена вербална спотицања и склоност да скрене са сценарија током наступа уживо, његови републикански критичари тумаче као доказ да је престар за своју функцију. Са друге стране, присталице Бајдена то називају "ејџизмом" и кажу да је председник, који је превазишао муцање из детињства, деценијама имао успешне јавне наступе.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи