Читај ми!

Бомбашки напад у Могадишу, најмање 100 мртвих и 300 повређених

Најмање 100 особа убијено а 300 повређено када су две аутомобил-бомбе експлодирале испред министарства образовања у главном граду Сомалије. Екстремистичка група Ал Шабаб преузела је одговорност за напад.

У Могадишу, престоници Сомалије, догодила се експлозија када су две аутомобил-бомбе експлодирале у делу града у којем се налази зграда министарства образовања, преноси Ројтерс.

Прва експлозија погодила је зид министарства, које се налази на прометној раскрсници K5 у Могадишу. Други аутомбил је експлодирао када је стигло возило Хитне помоћи и када се окупио велики број људи да помогне повређенима.

У обе експлозије је погинуло најмање 100 особа, а 300 је повређено, рекао је председник Сомалије Хасан Шеик Мухамед, истичући да су међу њима и мајке са децом, и студенти, и пословни људи.

Број жртава би, како каже, могао да порасте. Међу повређенима има оних који су у тешком стању.

Глас Америке јавља да је међу погинулима локални новинар, а да и међу рањенима има медијских радника.

Зона код раскрснице К5 обично је препуна људи који ту купују и продају све - од хране, преко одеће, девиза, итд. Међутим, у тренутку напада овде је било тихо.

Екстремистичка група Ал Шабаб, повезана са Ал Каидом, преузела је одговорност за напад.

Овај напад догодио се на истом месту где је био и највећи бомбашки напад у Сомалији, у којем је 2017. године, такође у октобру, убијено 500 људи.

Тада је камион-комба експлодирао испред познатог хотела, који се налази у делу града у којем су и државне канцеларије, ресторани, киосци.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи