Читај ми!

Бивши фудбалер разоружао нападача у тржном центру у Италији, четири особе у тешком стању

У нападу, који се четвртак догодио у тржном центру "Милано Фиори" у Асагу, живот је изгубила једна особа, а тешко је рањено више њих. Међу рањенима и одбрамбени играч фудбалског клуба Монца, док је нападача разоружао бивши фудбалер Палерма.

Италијански медији објавили су име починиоца злочина у миланском тржном центру објавивши и снимке напада на којима се види 46-годишњи Андреа Томболини како узима нож са једне од полица у самопослузи и њима почиње да рањава особе које су се ту задесиле док су обављале куповину.

Он је ушао у самопослугу само седам минута пре трагедије, а италијанској полицији је изјавио да "није могао да поднесе да гледа све те сретне људе око себе те је реаговао из зависти".

Међу повређенима је и одбрамбени играч фудбалског тима Монца Пабло Мари који је оперисан у Милану, након повреда задобијених у леђа, због чега неће играти наредна три месеца.

Он је на свом Инстаграм профилу објавио фотографију из болнице уз речи "Након тешких момената, моја породица и ја смо на сву срећу добро и желимо да захвалимо свима на лепим речима. Породици убијеног радника у самопослузи изражавамо наше најдубље саучешће, а свим другим жртвама желимо што брже оздрављење". На фотографији је са супругом Вероником Чакон.

Четири особе се налазе у тешком стању у две миланске болнице, а живот је изгубила једна особа на путу ка болници. Ради се о запосленом у самопослузи који је радио на каси.

Још један фудбалер је био у супермаркету у коме је дошло до напада. Наиме, Масимо Тарантино, бивши играч Интера, Наполија и Болоње, обављао је куповину у супермеркату када је чуо да неко урла те је видео да људи око њега панично беже. "Он је урликао, само је урликао неповезано", изјавио је за медије.

"Нисам никакав херој, само сам га, уз помоћ још неколико људи блокирао и отео му нож", истакао је бивши фудбалер.

Нападач је, по речима полиције и познаника, био депресиван већ дуже време иако никада није показао никакве знаке агресије према другим особама и нема криминални досије.

Пре само десет дана је био на психијатријском одељењу, јер је повредио самог себе ударајући се песницама у главу. Оптужен је за убиство и за вишеструки покушај убиства и налази се у конфузном стању.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи