Читај ми!

Северна Кореја, киша граната на границама и љутња Пјонгјанга

Северна Кореја испалила је 100 артиљеријских граната са западне обале, саопштила је јужнокорејска војска, само неколико сати након што је стотине граната испаљено у море са источне и западне обале, називајући то озбиљним упозорењем Јужној Кореји.

Северна Кореја је испалила хице пола сата после поноћи, саопштила је јужнокорејска војска и позвала Пјонгјанг да заустави акције које угрожавају мир и безбедност у региону.

Портпарол Генералштаба Народне армије Северне Кореје навео је да је последњи потез био одговор на то што је Јужна Кореја испалила преко 10 ракета са вишецевних лансерa близу границе.

"Наша војска снажно упозорава непријатељске снаге да одмах заустави веома иритантни провокативни чин", рекао је севернокорејски званичник.

Размена ракета долази убрзо након што је Северна Кореја испалила око 100 граната у море код западне обале и још 150 метака са источне обале у уторак увече.

Северна Кореја је саопштила да су хици "моћна војна противмера" и да су били дизајнирани да пошаљу "озбиљно упозорење" Јужној Кореји.

У понедељак су јужнокорејске трупе започеле годишње Хогук одбрамбене вежбе дизајниране да повећају њихову способност да реагују на нуклеарне и ракетне претње Северне Кореје.

Пјонгјанг је љутито реаговао на јужнокорејске војне активности, називајући их провокацијама и претњама. Сеул саопштава да су вежбе редовне и оријентисане на одбрану.

Северна Кореја је спровела тестове наоружања брзином без преседана ове године, испаљивањем балистичких ракета кратког домета, пројектила и стотина артиљеријских метака у близини границе са јужним суседом у петак. 

понедељак, 07. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи