Читај ми!

Девојчица у Индији силована па трудна запаљена – осумњичен члан породице

Петнаестоогодишња девојчица налази се у критичном стању у болници на северу Индије након што ју је наводно силовао, па трудну запалио члан породице.

Девојчица је задобила опекотине на 80 одсто коже. Њена мајка рекла је да лекари чине све да спасу њену ћерку, али да вероватно нема наде.

Полиција индијске државе Утар Прадеш ухапсила је у вези са тим случајем једног 18-огодишњака и његову мајку у понедељак због сумње да су покушали убиство девојчице тако што су је полили керозином и запалили због тога што је била трудна.

Полиција је саопштила да је она остала трудна пре три месеца пошто је наводно силовао 18-огодишњи рођак.

"Девојчицу је наводно пре око три месеца силовао њен 18-годишњи рођак, након чега је остала трудна", каже Камлеш Кумар Диксит, високи полицијски званичник у Утар Прадешу.

Али девојчица није рекла својој мајци о наводном нападу, већ је, као и многе жртве сексуалног напада, живела у тишини.

Када је њена мајка на крају сазнала за трудноћу, пристала је да уда жртву за свог наводног нападача.

"Моја снаја (мајка наводног силоватеља) је рекла да ће платити абортус. Пошто припадамо истој породици, мислила сам да смо решили ствар. Међутим, сада желим да силоватељ буде обешен", рекла је девојчицина мајка.

Јаина Котари, виши адвокат у индијском Врховном суду рекла је да овај случај показује како су младе девојке и даље изложене великом ризику од сексуалног насиља.

Чињеница је, указује она,  да ови случајеви постају све насилнији јер нема одговорности за починиоце. Људи некажњено настављају такве радње јер страха нема.

У Индији се просечно на сваких 17 минута догоди једно силовање, а честа су и спаљивања женских особа, углавном у сеоским срединама.

Проблем се погоршава у руралним деловима Индије јер су жене углавном необразоване, а стигма која окружује сексуални напад расте.

понедељак, 07. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи