Читај ми!

Све више кампера у Белој Цркви

И овога лета Бела Црква једно је од омиљених летовалишта, а све популарнији вид одмора су ауто-кампови.Бела Црква има дугу традицију ауто-кампова, те су овде регистрована три од укупно 37, колико их има у Србији.

Смештени на самој обали неког од 7 језера, окружени столетним шумама и предивном природом права су оаза за уживање и летовање у природи. За оне са више авантуристичког духа, идеално место за летовање, а таквих је последњих година све више

“Ми јесмо баш и познати по томе и могу да кежм да идемо чак и корак испред свог времена, постоји на главном градском језеру камп и постоје два на Врачевгајском језеру они су углавном попуњени и могу слободно да кажем да се гости враћају, што значи да им се допада код нас у Белој Цркви”, каже Милена Живановић, директорка ТО.

“Мислим да је то једини начин одмора да се стварно одмориш, пошто ја динамичан посао имам, пуно путујем, пуно сам по хотелима тако да ми је ово супер прилика да се одморим..... сваке године смо овде бар 6-7 пута годишње”, каже један посетилац.

“Увек има пуно деце, друштво је супер, дружимо се увече, заправо цео дан се дружимо, увек идемо у воду и скачемо са суп дасака баш је лепо. Телефони ништа - па имамо увече да се јавимо родитељима али не требају нам, ником не недостају”, наводи млађи гост кампа.

Кампови су опремљени свим што је непоходно за кавлитетан одмор, соларним колекторима за топлу воду за туширање, тоалетима, пијаћом водом,струјом, бесплатаним бежични интернетом, услужним роштиљем. На самој обали језера има омноштвом спортско-рекреативних садржаја у којима уживају и деца и одрасли. Све су то разлози што ту бораве гости који се овде враћају већ деценију или дуже, па чак остану и ван сезоне.

“Дешава се да хотелијерска индустрија мало опада са посетиоцима, а камперска индустрија расте и мислим да је то више и свест људи и мало одговор на ову ситуацију да се амортизује стрес кроз природу и боравак у оваквом амбијенту. Аа што се тиче постилаца, пре смо имали више људи из Београда, Панчева неког тог окружења до 100 километараа, међутим сад имамо и из Новог Сада, Каргујевца, Сомбора, Краљева, Крушевца”, каже Бранко Пилић из кампа "Оаза".

Бела Црква има много потенцијала за ширење кампинга, као вида туризма, а како се постојећи кампови полако попуњавају, у овој варошици се надају да ће бити заинтересованих за улагање у нове кампове и кампинг одморишта. Предео има још прелепих језера и локација за ту сврху, као што су обале поред река Дунав и Караш.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару