Читај ми!

Не јењавају гужве на Хоргошу, Градину за 24 сата прешло више од 50.000 путника

Гужве на граничним прелазима са Мађарском. Путници се на Хоргошу, на излазу из земље задржавају око три сата. Да би се ушло у Мађарску, потребно је још четири сата. На прелазу Батровци, на улазу у нашу земљу задржавање је око сат времена. На излаз из Србије путници тренутно чекају око 30 минута. На Градини се на прелазак српско- бугарске границе чека око сат времена.

Последњи викенд у јулу доноси велику смену туриста. На путевима је више возила, на граничним прелазима су вишесатна задржавања.

Саобраћај је интензиван на граничним прелазима са Мађарском.

Гужве не престају на Хоргошу. И даље је потребно три сата да би се стигло до наших контролних пунктова, а још четири сата да би се ушло у Мађарску.

Слично је и на изласку из Мађарске. Потребно је око четири сата да би се напустила суседна земља, а око 60 минута да би се ушло у Србију.

Подаци говоре да је 26.000 путника прошло само за протеклих 12 сати кроз оба гранична прелаза, 7.000 путничких возила и 70 аутобуса.

Свих девет граничних прелаза данас су били закрчени путничким возилима, што у правцу Србије, што у правцу Мађарске.

Српски терминали на улазу и излазу на Хоргошу раде максималним капацитетима. Међутим, прилив возила са обе стране границе је огроман.

Hа граничном прелазу Прешево, на улазу, односно излазу, задржавање за путничка моторна возила је 80 минута, a на граничном прелазу Прохор Пчињски задржавање за путничка моторна возила је 50 минута.

На граничном прелазу Батровци на улазу у нашу земљу задржавање је око сат времена, али су зато километарске колоне возила и вишесатно чекање до хрватске границе. На излазу из Србије путници тренутно чекају око 30 минута. На граници кажу да овог викенда очекују већу фреквенцију саобраћаја.

На граничном прелазу Градина јутрос су била дужа задржавања, око три или четири сата. Сада је око сат времена. У последња 24 сата Градину је на улазу и излазу прешла 51.000 путника и око 12.000 возила.

На Гостуну се на излаз из Црне Горе чека 35 минута. На излаз из Србије чека око 50 минута, док на улаз у земљу путници чекају 40 минута.

На излаз из Србије чека се око 50 минута, док на улаз у земљу путници чекају 40 минута.

Један од разлога оваквих гужви је и почетак одмора у Италији, почела је популарна ферагоста. За овај викенд, мања задржавања очекују се тек у понедељак ујутру.

четвртак, 01. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару