Читај ми!

АМСС: Опрез због влажних коловоза, снега и поледице

Ауто-мото савез Србије (АМСС) апеловао је на возаче на опрезну вожњу због снега који ће падати у већем делу земље, јер мокри или снегом и ледом прекривени коловози знатно продужавају зауставни пут возила и утичу на честа излетања као и честе саобраћајне незгоде. Обустава саобраћаја на подручју Ужица.

Саобраћај је тренутно умереног интензитета на путевима првог и другог реда, док се већ у првим поподневним сатима последњег дана викенда очекују веће гужве и могућа задржавања како на путевима, тако и на наплатним рампама на прилазима већих градова.

Према информацијама зимске службе ЈППС сви путеви који воде ка зимским туристичким центрима су проходни, а АМСС апелује на возаче да на пут не крећу без зимских пнеуматика и средстава за повећање тракције гума.

Из Путева Србије наводе да је на територији Ужица, на свим државним путевима првог и другог реда, на снази обустава саобраћаја за теретна моторна возила због интензивних снежних падавина.

На осталим путним правцима првог приоритета А категорије, другог приоритета Б категорије и трећег приоритетаЦ категорије одржавања коловози су влажни у нижим пределима.

Снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Београда, Ивањице, Kолубаре, Мачве, Kрагујевца, Kрушевца, Ниша, Новог Пазара, Пожеге, Ужица, Ваљева, Врања, Зајечара.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП "Путеви Србије", на наплатним станицама нема задржавања.

Како је саопштила Управа граничне полиције, задржавања нема ни на путничким терминалима граничних прелаза у земљи, осим на Хоргошу, где на излазу возила чекају приближно 60 минута, а саобраћај се одвија у пет трака.

На теретним терминалима возила на излазу из земљи на Келебији чекају 60 минута, на Градини од два ста.

Страни држављани од 21. децембра могу да уђу у Републику Србију са негативним пи-си-ар тестом, не старијим од 48 часова. Транзит за стране држављане ограничава се на период не дужи од 12 часова од момента уласка на територију Републике Србије.

Држављани Републике Србије који улазе у земљу, ако немају негативан пи-си-ар тест, за њих ће важити обавезна кућна изолација у трајању од 10 дана, с тим што се карантин може прекинути негативним пи-си-ар тестом. Ова мера биће на снази највероватније до 10. јануара, у зависности од епидемиолошке ситуације, наводи се у саопштењу АМСС-а.

понедељак, 05. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару