Километарске колоне на Хоргошу, гужве и на Прешеву

Смена туриста уочи викенда условила је гужве на граничним прелазима. Велика колона возила чека на излазу из Србије према Мађарској, а слично је и на Прешеву и Батровцима.

На граничном прелазу Прешево ка Северној Македонији, на путу до летовалиштâ у Грчкој, после подне настале су велике гужве и дугачке колоне возила, тако да су дужа и чекања.

Како јавља дописник РТС-а, на граничном прелазу Хоргош у међузони на улазу у Мађарску формирана је огромна колона возила.

само у последња 24 сата кроз прелаз Хорхош прошло је 40 хиљада путника, 16 хиљада возила и преко 200 аутобуса.

Са наше стране се тренутно чека око сат времена. Међугранични простор према Мађарској је потпуно попуњен и на улаз у Мађарску се чека два сата. На алтернативним граничним прелазима нема задржавања али се возачи ретко одлучују да изађу са ауто-пута због чега се гужве на Хоргошу могу очекивати до недеље.

Слично је и на граничном прелазу Батровци према Хрватској.

Према последњим информацијама Управе граничне полиције, путничка возила на Батровцима чекају 60 минута, саопштио је АМСС.

На Шиду, на улазу возила чекају 90 минута, на Градини на излазу 60 минута, а на улазу 30 минута.

На Прешеву на улазу и на излазу се чека по 30 минута, Гостуну на улазу 40 минута, на Јабуци на улазу 40 минута, а на Шпиљанима на улазу и излазу 30 минута.

Kрај радне недеље и почетак викенда допринеће још јачем саобраћају, с обзиром на то да је летња сезона у пуном јеку као и велика количина возила која пролазе кроз нашу земљу.

На најфреквентнијим путним правцима за сада већих застоја нема, међутим, на успорену вожњу и могуће колоне возачи могу рачунати на готово свим путним правцима који воде ка црногорској, македонској, мађарској и хрватској граници, због чега су чекања на граничним прелазима променљива.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП "Путеви Србије", нема чекања.

На теретним терминалима на Батровцима на излазу чека се 180 минута.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 11. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару