Почеле гужве на границама

На Батровцима и Хоргошу, возачи чекају до сат времена да уђу у Србију. На другим граничним прелазима такође је појачан прилив возила. Гужве се очекују и у наредним данима.

Интензитет саобраћаја је појачан на граничном прелазу Батровци. На улазу у Србију ради осам трака, а задржавење возила је око сат времена.

Према речима надлежних, мања гужва очекује се у поподневним и вечерњим сатима.

На излазу из земље, дужих задржавања нема.

И на граничном прелазу Хоргош путници пре подне чекају од 45 до 60 минута, а појачан интензитет саобраћаја на улазу у Србију очекује се и сутра и током следеће недеље.

"Од јутрос је појачан интензитет саобраћаја на улазу у Србију. Возачима је на располагању седам саобраћајних трака, а чекање је од 45 до 60 минута", каже заменик командира граничне полиције Хоргош Драган Суботички.

Саветује возачима да, уколико су у могућности, користе мање, алтернативне прелазе, као што су Бајмок, Ђала, Бачки Виногради, како би избегли гужву.

"Очекујемо да и током сутрашњег дана, као и наредне недеље, у одређеним интервалима, саобраћај буде јачег интензитета, зато возачима саветују да користе алтернативне правце", каже Суботички.

Репортер РТС-а јавља да на Хоргошу раде свих шест улазних трака и да ће, ако буде потребно, бити отворена и седма. Кроз тај прелаз у последња 24 часа прошло је око 42.000 путника у 11.000 путничких аутомобила и 226 аутобуса. 

На прелазима Бачки виногради и Хоргош два такође је појачан прилив возила и тако ће бити до недеље.

На излаз из Србије на Градини и Гостуну задржавања за путничка возила су по 30 минута.

На граничном прелазу Прешево задржавања су 30 до 40 минута, јавља репортер РТС-а. 

У протекла 24 сата преко овог граничног прелаза прешло је 70.000 путника, око 15.000 путничких возила и 250 аутобуса.

У току дана очекује се појачан интензитет саобраћаја како на улазу, тако и на излазу из земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 11. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару