Умерен саобраћај, вишесатно чекање за теретњаке

У Србији је данас умерен интезитет саобраћаја, а лепо време доноси добру проходност путева и олакшава вожњу возачима, саопштио је АМСС. Ипак на теретним терминалима граничних прелаза возаче очекују вишесатна чекања.

На теретним терминалима са Хрватском на Батровцима се на излазу чека око 300, а на Шиду 240 минута, док са Мађарском на Хоргошу камиони чекају око 120 минута.

Према последњим подацима Управе граничне полиције, на путничким терминалима наших граничних прелаза тренутно нема дужих задржавања.

Према последњим информацијама добијених од ЈП "Путеви Србије", на наплатним станицама нема задржавања.

Стабилно време погодује возачима, али и путарима који последње дане лета користе за редовно одржавање и поправаку путева.

На појединим путевима врши се обележавање хоризонталне саобраћајне сигнализације, на неким деоницама ради се на замени дотрајалог асфалта, поправљају се и оштећења на коловозу која су настала у летњим месецима, уређују банкине, обезбеђују косине, али и санирају клизишта.

АМСС упoзорава да то често доводи до успорене вожње због које је возачима потребно додатно стрпљење, уз више пажње и прилагођени начин вожње привременој саобраћајној сигнализацији и опреми.

Од данас до 21. септембра због радова на замени оштећеног асфалта на путу иузмеђу Обреновца и Београда (државни пут I Б реда број 26), на деоници између Умке и Барича, саобраћај ће се одвијати успорено наизменичним пропуштањем возила уз помоћ одговарајуће саобраћајне сигнализације.

Од данас ће се изводити радови у на државном путу II А реда број 149, на државном путу II А реда број 149, Булевар патријарха Германа (Авалски пут) на углу са Улицом Васе Чарапића (Општина Вождовац).

Такође од данас до 19. септембра, у временском периоду од 9 до 14 часова, изводиће се радови на редовном одржавању на делу државног пута I А реда број 1, на деоници од Плавог моста до петље "Ласта", у смеру ка Нишу.

Радови ће се изводити у средњем појасу са померањима и у току извођења радова на том делу пута за саобрћаај ће бити затворена крајња лева (претицајна) саобраћајна трака, а саобраћај ће се одвијати возном (средњом) и крајњом десном (зауставном) саобраћајном траком.

Од 12. до 20. септембра због радова на монтажи расветних стубова у средишњем делу коловоза, на ауто-путу Београд–Нови Сад, у зони наплатне станице "Нови Сад југ" (државни пут I А реда бр 1) за саобраћај ће бити затворена претицајна саобраћајна трака, у смеру од Суботице ка Београду, а саобраћај ће се одвијати десном (возном) саобраћајном траком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару