Задржавања на граничним прелазима

На Хоргошу, на улазу у земљу чекања су око сат и по времена, а појачан саобраћај је и на излазу из земље, где се чека око 90 минута. На Гостуну, у правцу ка Црној Гори, чекања су око два сата. На осталим фреквентнијим прелазима као што су Батровци, Прешево и Градина, задржавања се крећу од пола сата до сат, саопштио је АМСС.

Због повратка туриста и радника из западне Европе са годишњих одмора и летовања, појачан је саобраћај на путевима према Мађарској. Колона возила на излазу из земље испред граничног прелаза Хоргош дуга је око три километра.

Према подацима Граничне полиције, на излаз из Србије на Хоргошу чека се око 90 минута, али путници морају сачекати барем још толико да би ушли у Мађарску јер је међузона између две границе попуњена возилима.

Појачан саобраћај на излазу из Србије према Мађарској бележи се и на граничним прелазима Хоргош 2, Бачки Виногради и Келебија где се за прелазак границе чека око сат времена.

Око 60 минута се на Хоргошу чека и на улазу у земљу.

Већи број возила и појачан саобраћај очекује се током дана на свим важнијим путним правцима, на Коридору 10, на путевима првог реда који воде ка Црној Гори, а у наредним данима сигурно ће доста оптерећени бити и путеви који воде ка Гучи због одржавања традиоционалног сабора трубача.

Према последњим информацијама добијених од ЈП "Путеви Србије" на наплатним станицама нема задржавања.

У недељу 12. августа у периоду од 08.00 до 18.00 часова, изводиће се радови на испитивању лежишта на ослонцима Панчевачког моста, специјалним возилом које ће се кретати десном страном коловоза на државном путу I-Б реда број 47, на деоници Београд–Панчево, у смеру Панчево–Београд.

У току трајања радова биће постављена одговарајућа радна саобраћајна сигнализација, а саобраћај ће се одвијати једном слободном саобраћајном траком.

Због радова на одржавању кружне раскрснице "Ресник", од петље "Бубањ Поток" до тунела "Стражевица", на делу где се укршта пут II-А реда бр 154 са Улицом Славка Миљковића

у Реснику саобраћај се уз помоћ привремене девијације одвија двосмерно, са забраном скретања ка Реснику у Улици Славка Миљковића.

Радови су обезбеђени саобраћајном опремом и сигнализацијом и изводиће се до 31. августа, уколико временски услови то дозволе.

До сутра ће се изводити радови на местимичној санацији асфалтног коловоза на деоници од уласка у Батајницу из правца Земуна (надвожњак) до главне раскрснице у Батајници на укрштању државних путева II-А реда број 100 и II-Б реда број 319.

За време извођења радова саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару