Појачан саобраћај на границама, велике колоне на Хоргошу

Туристичка сезона и данас доноси појачан саобраћај, како на путевима широм наше земље, тако и на граничним прелазима и наплатним рампама. Због смене туриста, огроман је прилив возила на Хоргошу са обе стране границе.

На излаз из Мађарске, испред прелаза Реске, возила чекају око два сата да би изашла из суседне земље, док на улаз у Србију додатно треба сачекати око 60 минута, јавља дописник РТС-а.

На излазу из Србије на Хоргошу, путничка возила се задржавају око сат времена, са тендецијом повећања, а међузона према Мађарској је пуна и путницима треба још око два сата да би се прешла мађарска граница.

На Хоргошу је више од тридесет аутобуса у колони према Мађарској, њима ће бити потребно најмање пет сати да пређу српско-мађарску границу.

Више од два сата треба да би се изашло из Србије и на интегрисаним српско-мађарским прелазима Хоргош 2-Реске 2 и Бачки Виногради-Ашотхалом.

Најмања задржавања на граници са Мађарском су на граничним прелазима Келебија, Ђала, Бачки Брег, Бајмок и Растина, око 30 минута. 

Према последњим подацима Управе граничне полиције, на улазу у земљу на Батровцима задржавања су око 90 минута, а на Градини се на излазу из земље чека око 90.

На граничном прелазу Прешево се на излазу из земље чека око 40 минута, док је на улазу у земљу задржавање тридесетак минута.

Помоћник командира Станице граничне полиције Прешево Дејан Стојановић каже за РТС да је током претходна два дана тај гранични прелаз прешло око 100.000 путника.

"Узимајући у обзир да је само последња 24 сата државну границу прешло 60.000 путника, слободно можемо рећи да је то рекордан број путника који је прешао преко овог граничног прелаза за 24 сата", навео је Стојановић.

Указао је да се током дана очекује појачан саобраћај, поготову у послеподневним сатима на улазу у земљу, али да је ангажован довољан број полицијских службеника и саобраћајни капацитети су искоришћени максимално па се не очекују задржавања дужа од четрдесетак минута.

На прелазима Гостун и Шпиљани на излазу чекања су око 30 минута.

На осталим граничним прелазима нема дружих чекања од 30 минута.

На наплатним рампама за сада нема чекања, док се у току дана може бележити већи број возила на фреквентним станицама као што су Стара Пазова, Врчин, Наис и Дољевац, саопштио је АМСС.

Због очекивано јачег прилива возила и почетка још једног таласа појачаног саобраћаја возачима се препоручује коришћење мање фреквентних граничних прелаза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару