Километарске колоне на граничним прелазима

Последњег викенда јула на путевима и границама поново гужве. На Хоргошу колона на излазу из земље дуга је око три километра, а чекања су око сат времена. Гужва је и на прелазу Градина, где се на излазу из земље чека од 45 до 70 минута. На Батровцима на излаз из Хрватске чека се два сата, а за излаз из наше земље задржавање је нешто краће. И на осталим граничним прелазима приметан је појачан саобраћај.

У последњих неколико сати огроман талас путника слио се на гранични прелаз Хоргош, тако да је колона на излазу из земље дуга око три километра.

Рекордни су подаци за протекла 24 сата, јер је гранични прелаз Хоргош прошло више од 80.000 путника, 22.000 возила и око 340 аутобуса. 

Помоћник командира Полицијске станице ГП Хоргош Драженко Томић каже да су тренутна задржавања на улазу у Србију око 60 минута, као и да се на излазу из земље на Хоргошу такође чека око сат времена.

"Гужве се очекују све до половине септембра", додаје Томић. 

Треба додати време чекања да би се ушло у Мађарску које је сада око два сата, као и исто време да би се изашло из Мађарске.

Препоручују се мање фреквентни прелази, али и они су осетили велики прилив возила тако да се чекање од сат до два времена забележило и на Келебији, Бачким виноградима и Хоргошу 2.

Што се тиче граничног прелаза Прешево, у шест колона они који излазе из наше земље чекају око 20 минута, док се на улаз у земљу чека петнаестак минута.

Надлежни очекују током каснијих вечерњих сати већи прилив возила из Македоније.

Гранични прелаз Прешево викендом дневно прође око 50.000 путника.

И на граничном прелазу Градина данас је било гужви, па се на излаз из земље чекало од 45 до 70 минута, а тренутно је колона на излазу дуга око два километра. Возила се пропуштају у седам колона.

Проблем је што возила пристижу у таласима, а веће гужве су очекују касно поподне и увече.

На улаз у земљу из правца Бугарске на Градини се тренутно чека око двадесетак минута.

За 24 часа гранични прелаз Градина је прошло 21.000 возила и 80.000 путника.

На Батровцима на излаз из Хрватске чека се два сата, а за излаз из наше земље задржавање је нешто краће.

И на граничним прелазима са Црном Гором појачан је саобраћај. На Гостуну се чека до 40 минута, а на алтернативном прелазу Јабука је знатно мање камиона и аутобуса па се чека десетак минута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару