Појачан интезитет саобраћаја на граничним прелазима

Пролазак већег броја страних држављана кроз нашу земљу и даље је разлог већих гужви на путевима, као и дужег задржавања на границама али и наплатним рампама, саопштио је АМСС.

Према последњим подацима Управе граничне полиције, на путничким терминалима наших граничних прелаза, саобраћај је појачан на излазу на Прешеву и Градини, као и на улазу у Србију на Хоргошу и Батровцима, а задржавања су од 30 до 60 минута.

Киша која тренутно пада на ширем подручју централне и јужне Србије отежава саобраћај ове вечери.

На излазак из Србије код Прешева чека се сат времена, а на граници са Црном Гором путничка возила чекају на Гостуну и Шпиљанима око сат времена.

Према последњим информацијама добијених од ЈП "Путеви Србије", нема задржавања на наплатним станицама, док је појачан саобраћај и даље на НР Стара Пазова, као и на НР Наис.

Како је раније јавио дописник РТС-а, на мађарској старани границе, на прелазу Реске, јутрос је колона возила била дуга неколико километара, а чекало се између два и три сата да би се изашло из Мађарске. На улазак у Србију на Хоргошу чекало се око 60 минута.

Путницима се саветују алтернативни прелази – Ђала , Келебија, Бачки Брег, Растина.

Камиони на прелазу Хоргош на улазу у Мађарску чекају од три до пет сати, а њихов прелаз готово свакодневно ометају мигранти који се скривају у церадама камиона и на тај начин покушавају да пређу границу.

Преко Градине се јутрос прелазило за 90 минута. На снази је убрзан режим преласка граница – полиција спроводи минимум контроле који је потребан, како би се избегла већа задржавања на самом граничном прелазу, јавила је дописница РТС-а.

Од петка гранични прелаз Градина је прешло преко 60.000 путника и 15.000 возила.

Током следећег викенда на Градини се очекују гужве и на улазу у Србију, због тога што ће се туристи који из Турске иду ка земљама Западне Европе враћати са годишњих одмора.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару