Појачан саобраћај – чека се на граничним прелазима и наплатним рампама

У Србији је вечерас појачан саобраћај. Најоптерећенији су путеви који воде ка Црној Гори, Македонији и Бугарској, а бележе се дужа задржавања на граничним прелазима. Чека се и на наплатним станицама, саопштио је АМСС.

Тренутно се бележе задржавања на улазу у Србију на Хоргошу око сат времена, међутим, међузона је пуна, са мађарске стране на излазу колона је дуга око пет километара, а задржавања са њихове стране вишесатна.

На Келебији је чекање око сат времена на улазу, док се на Бачким Виноградима на излазу чека око 90 минута.

Са задржавањем до два сата треба рачунати на граничном прелазу Прешево са Македонијом, док је на прелазу Градина са Бугарском на излазу из земље чекање вишесатно.

Батровци су најоптерећенији прелаз са Хрватском, колоне на излазу из Хрватске су дуге, а задржавња на улазу у Србију су око 60 минута, па је поред ових потребно користити алтернативне прелазе, као што су Сот или Бачка Паланка.

Такође, појачан саобраћај је и на прелазу Котроман где се чека око сат времена на излазу ка БиХ, док се ка на прелазу Сремска Рача чека око 30 минута на улазу у земљу.

На граници са Црном Гором, на прелазу Гостун и Шпиљани чека се у просеку од 30-45 минута, па се саветује да се иде на прелаз Јабука.

Услед већег прилива возила саобраћај се одвија успорено из правца Пирота, после наплатне станице Димитровград, ка граничном прелазу Градина.

Према последњим подацима УГП, време задржавања на граничним прелазима је променљиво.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП "Путеви Србије" задржавање на наплатној станици Стара Пазова је 40 минута, у смеру од Новог Сада ка Београду, а на Наису код Ниша задржавање на наплати је око 15 минута.

Могуће су и дуже колоне на појединим деоницама на којима се изводе радови.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару