Појачан саобраћај због првомајских празника

На граничном прелазу Хоргош појачан интензитет саобраћаја. Ситуација на Хоргошу од јутрос је промењена, уместо на уласку сада је гужва на изласку из земље. Велике гужве на путевима у чачанском крају.

На путевима у Србији и данас ће због наступајућих првомајских празника бити појачан саобраћај – највише на излазима из већих градова и на свим путевима који воде ка туристичким местима и викенд насељима.

Царина и полиција на Хоргошу спремни су за велике гужве које се очекују за празничне дане.

Тренутно је притисак возила на излазу из земље. Реч је о домаћим регистарским таблицама јер људи крећу на петодневни првомајски одмор, јавља дописник РТС-а.

С обзиром на то да је граница до Мађарске и тај међупростор попуњен возилима, то значи да ће се за прелазак српско-мађарске границе у правцу Мађарске чекати између два и три сата. Колона је дугачка око пола километра, са наше стране.

Слично је на улазу у земљу, али са мађарске стране, која диктира темпо како могу да пролазе аутомобили. 

Раније данас из Граничне полиције је речено да је интензитет саобраћаја на Хоргошу појачан. У задња 24 сата у Србију је ушло око 27.000 путника, 5.500 путничких моторних возила, око 210 аутобуса и око 950 теретних моторних возила.

Иначе, на снази је забрана увоза хране животињског порекла из Мађарске у Србију.

У ветеринарској инспекцији кажу да ниједан камион не може да прође са свежим свињским месом јер је на снази забрана због "афричке куге" која је забележена код дивљих свиња у Мађарској.

Сви ауто-превозници су о томе обавештени тако да није забележен ниједан камион који од јутрос треба да уђе на Хоргошу јер су упознати са забраном. Што се тиче путника, они ни до сада нису могли да пренесу свеже месо, али ће сада бити пооштрена контрола.

Гужве на путевима у чачанском крају 

Велике су гужве и на путевима у чачанском крају. Иако нема више задржавања на наплатној станици у Прељини, и даље су гужве на обилазници око Чачка.

Иако на том делу пута саобраћај регулише и полиција, има гужви, јавља дописник РТС-а.

Појачан саобраћај али и колоне возила су на магистралном путу од Чачка ка Ужицу због радова у Овчар бањи на деоници Паковраће – Кратовска стена.

Возила се наизменично пропуштају уз повремене обуставе саобраћајa од по петнаестак минута. Учесници у саобраћају могу да користе алтернативне путне правце преко Марковице и Гуче.

Током дана, на путевима у чачанском крају није било саобраћајних незгода, а возачима се саветује опрезна вожња и стрпљење због великих гужви.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару