Гужве на путевима, најоптерећенија Ибарска магистрала

Појачан саобраћај и већи број возила на готово свим путевима, а посебно на оним који воде у правцу већих градских средина, што је и карактеристично за последњи празнични дан. Интензитет саобраћаја појачан на прилазу главном граду, али задржавања на наплатној станици "Београд" у Врчину нема.

Најоптерећенија је Ибарска магистрала, на којој тренутно нема посебних прекида, међутим, због великог броја возила, саобраћај се на појединим деоницама те магистрале обавља успорено уз могуће краће застоје. 

На наплатној станици у Прељини и гужви на путевима у чачанском крају нема, јавља репортер РТС-а. Како сазнајемо из саобраћајне полиције, повремено током дана на путевима у чачанском крају био је већи број аутомобила, највише из правца Ужица и Златибора, али није било већих проблема и застоја.

Потребно је мало више стрпљења на раскрсницама где се укрштају Ибарска магистрала и деоница Љиг–Прељина.

Саша Савић, помоћник шефа Одсека наплате путарина, каже да је повећан број инкасаната на наплатој станици у Прељини и да није било задржавања.

Кроз наплатну станицу "Београд" до 18 сати је прошло 30.000 возила, а од тога чак 19.000 у смеру од Ниша ка Београду, рекла је за Танјуг Николина Арбутина из Сектора за наплату путарине ЈП "Путева Србије".

То је, прецизирала је, повећање од 55 одсто у односу на уобичајене дане, а проблема ни задржавања није било.

Само од 17 до 18 сати кроз наплатну рампу прошло је готово 3.000 возила, што је велики проток.

Арбутина додаје да на наплатној рампи раде све траке, максималним капацитетом, у 17 канала у систему наплате у смеру Ниша ка Београду, док шест ради у дистрибуцији, односно, из смера Београда ка Нишу. 

Она је подвукла да је за четири празнична дана кроз ту наплатну станицу прошло више од 175.000 возила.

"Очекујемо да ће појачан прилив саобраћаја у смеру ка Београду трајати до вечерњих часова, будући да је леп дан, па ће људи желети то да искористе и до последњег момента одложе повратак у Београд. Ми смо ту, радимо максималним капацитетима", рекла је Арбутина.

Арбутина је додала да нема задржавања ни на другим наплатним станицама у Србији и да их није било ни током дана. Она је препоручила возачима да користе електронску наплату путарине, јер омогућава пролазак кроз наплатне станице без заустављања.

МСС саопштава да је нормализован саобраћај на државном путу II-А реда број 215, деоница Крушевац–Ђунис–Делиград, у месту Ђунис, после изливања реке Јужне Мораве.

Према подацима Управе граничне полиције РС, на путничким терминалима наших граничних пелаза, задржавања су до пола сата.

На ГП Сремска Рача, на улазу у Србију, путничка возила чекају око 45 минута.

Теретна моторна возила, на излазу из Србије, на ГП Батровци чекају око два сата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару