Читај ми!

Додиков СНСД освојио власт у више од 70 одсто општина, градоначелници у Бањалуци и Бијељини остају исти

Странка Милорада Додика прогласила је победу у више од 70 одсто општина у Републици Српској. Међутим, у два највећа града у Републици Српској – Бањалуци и Бијељини – остају исти градоначелници.

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић изјавио је да су кандидати те странке на локалним изборима у Републици Српској победили у 47 општина, и у још три са коалиционим партнерима.

''Широм Републике Српске наши кандидати ће да славе. Остајемо спремни да се одупремо свим притисцима како споља, тако и изнутра. Овим изборима добили смо потврду да смо на правом путу. Политика Милорада Додика ужива пуно поверење грађана Републике Српске'', рекао је Ковачевић, а пренео РТРС.

Он је претходно изјавио да СНСД може да прогласи победу у Лакташима, Источном Новом Сарајеву и Трнову, где, како је рекао, кандидати за начелнике и градоначелнике из те странке нис имали противкандидате.

Драшко Станивуковић саопштио је да је задржао власт у Бањалуци, што је прославио возећи се у отвореном аутобусу центом града.

Нови-стари градоначелник Станивуковић рекао је да су резултати и победа изнад његових очекивања. 

"Колико непреспаваних ноћи је иза нас. Целог себе сам дао Бањалуци, која израста у европски град, и почиње да сија и блиста. Данас нема потребе да држим политички говор, јер народ је све рекао. Сви су били на другој страни, ја и народ на победничкој. Хвала сваком човеку који је данас гласао, јер ово је она Бањалука коју желимо", рекао је Становуковић на конференцији за новинаре.

Власт и у Бијељини остаје у истим рукама. Победио је такође досадашњи градоначелник Љубиша Петровић из СДС-а.

Излазност на локалним изборима износила је 47,72 одсто, саопштила је Централна изборна комисија. Резултати из Федерације БиХ спорије пристижу.

Јучерашњи локални избори у Босни и Херцеговини били су осми од проглашења независности 1992. и на њима су се бирали начелници општина и градоначелници, као и општинска и градска већа и скупштине у 143 локалне заједнице – 111 општина, 32 града и Брчко Дистрикт, који је посебна административна јединица.

На изборима учествовало је 110 политичких странака, 386 кандидата за градоначелничке и начелничке позиције. Више од 25.700 кандидата се борило за места у парламентима локалних заједница. Избори су одложени у општинама које су погођене поплавама.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи