Читај ми!

Линта: Морамо се сећати 88 Срба страдалих у акцији хрватске војске "Медачки џеп"

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта поручио је да се морамо увек сећати 88 страдалих Срба из три подвелебитска села - Дивосела, Читлука и Почитеља, убијених у злочиначкој акцији хрватске војске "Медачки џеп", која је започела на данашњи дан 1993. године. 

У акцији је убијено 88 Срба, међу којима је 36 цивила, а три српска села су систематски опљачкана и уништена, саопштио је Савез Срба из региона. 

Наведено подручје је било под заштитом Уједињених нација.

"За језиви и масовни злочин хрватски генерал Мирко Норац осуђен је на свега 6 година и три хрватска војника су осуђени на казне од три и пет година. Наведене казне представљају најдубље вређање и понижавање српских жртава и њихових породица. Потпуно је јасно да је хрватско правосуђе етнички мотивисано и има циљ да оправда лажни наратив, да су Срби били агресори и злочинци, а Хрвати жртве и ослободиоци", наводи се у саопштењу.

Линта је данас присуствовао парастосу који је служен у цркви Светог Марка у Београду, за Србе убијене у злочиначом походу хрватске војске и полиције на три српска подвелебитска села пре 31 годину.  

Након парастоса, у Ташмајданском парку је положено цвеће на спомен плочу страдалим Србима. 

Организатор је, као и сваке године, Удружење породица несталих и погинулих лица "Суза" из Београда.

понедељак, 09. септембар 2024.
25° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару