Читај ми!

Подигнута оптужница против пљачкаша депоа Вишег суда у Подгорици

Подигнута је оптужница против осам особа повезаних са прошлогодишњом пљачком депоа Вишег суда у Подгорици, до којег су пљачкаши дошли ископаним тунелом од суседне зграде. Против једне особе истрага je обустављена.

Основно државно тужилаштво у Подгорици подигло је пред Основним судом у Подгорици оптужницу против шест лица (В. М., М. М., Д. Ј., В.Е., П. М., Н. М.), због кривичног дела криминално удруживање у стицају са кривичним делом тешка крађа.

Против једног лица (К. Б.) оптужница је поднета због кривичног дела криминално удруживање у стицају са кривичним делима тешка крађа у саизвршилаштву и фалсификовање исправе и против једног лица (М. В.) због кривичног дела помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела, саопштено је из ОДТ-а Подгорица.

Против И.П. донета је наредба о обустави истраге због кривичних дела криминално удруживање у стицају са кривичним делом тешка крађа и спречавање доказивања.

У оптужници се наводи да је приликом обијања депоа Вишег суда у Подгорици противправно одузето и присвојено једанаест мобилних телефона, као и деветнаест комада ватреног оружја, од чега једанаест комада ватреног оружја из правоснажно окончаних предмета, док су преосталих осам комада ватреног оружја из предмета који су и даље у раду пред Вишим судом у Подгорици.

"Такође, одузета је и присвојена мања количина опојних дрога марихуана, хероин и кокаин, из три правоснажно окончана предмета и два предмета која су у и даље у раду пред Вишим судом у Подгорици", наводи се у саопштењу.

По званичним подацима, у депоу је било на десетине хиљада предмета. Углавном, ради се о доказном материјалу из бројних кривичних поступака.

Како су раније објављивали црногорски медији, верује се да је ту било и девет тона дроге, али и 400 комада оружја, те бројна судска документа, укључујући и телефонске преписке између осумњичених мафијаша.

понедељак, 09. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару