Читај ми!

Преминуо црногорски бизнисмен Брано Мићуновић

Црногорски бизнисмен Бранислав Брано Мићуновић преминуо је данас, јавља Портал РТЦГ.

Бранислав Мићуновић је деценијама у фокусу јавности у земљи и региону, његово име је повезано са бројним аферама, а једно време му се судило у Италији због оптужби за међународни шверц цигарета. Правоснажно је ослобођен. 

Рођен је 1953. године у Никшићу. Имао је разгранати грађевински бизнис у Црној Гори. Био је у власничкој структури фирме Џек пот, која се бави организацијом игара на срећу.

Канцеларија за контролу имовине странаца (ОФАЦ) америчког Министарства финансија на листу санкционисаних са Западног Балкана, због корупције и злонамерних активности, додала је прошле године десет особа и компанија из Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине и Северне Македоније, а међу њима је био и Мићуновић.

"Бранислав 'Брано' Мићуновић деценијама је водећа фигура у организованом криминалу у Црној Гори, датирајући још од времена бивше Југославије. Најпознатији је по илегалном шверцу цигарета који је корумпирао и подривао независност демократских институција Црне Горе. Мићуновић је означен због одговорности или саучесништва, или директног или индиректног укључивања у корупцију везану за западни Балкан, укључујући корупцију од стране владе на западном Балкану или тренутних или бивших владиних званичника на било ком нивоу власти на западном Балкану, као што је злоупотреба јавне имовине, експропријација приватне имовине ради личне добити или политичких циљева, или мито“, наводи се у саопштењу Владе САД тада.

Као резултат те акције, сва имовина и интереси у именима означених особа, која се налази у Сједињеним Америчким Државама или је у власништву или под контролом особа из САД, блокирани су и морају бити пријављени ОФАЦ-у.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво