Читај ми!

Затворен прелаз Евзони због штрајка грчких цариника, путницима се саветује да одложе путовања

Гранични прелаз Евзони је данас затворен због штрајка грчких царинских службеника, који би требало да траје до четвртка у 6 сати ујутро, изјавио је директор Јуте Александар Сеничић, који је ту информацију добио из грчке националне туристичке организације.

Према тим најавама, како је Александар Сеничић пренео за Танјуг, на прелазу Евзони радиће полиција и туристички аутобуси и аутомобили ће вероватно моц́и да прођу, уз чекање од највише сат времена.

Како је раније навела македонска информативна агенција МИА, према подацима које је добила из амбасаде Грчке у Скопљу путнички саобраћај ће током штрајка од 48 сати, бити периодично омогућен, али се путницима саветује да избегавају одлазак преко границе током периода штрајка, док ће возила хитне помоћи моћи да пролазе несметано.

Теретни саобраћај на граничним прелазима Богородица - Евзони, Дојран - Дојрани и Меџитлија - Ники биће потпуно обустављен, осим за кварљиву робу, од понедељка у поноћ до среде до 23.59 сати, у оквиру дводневног штрајка грчке царине, саопштила је Управа царина Северне Македоније, преноси МИА.

Како грчки медији наводе, цариници данас и сутра ступају у 48-часовни штрајк протестујући због промена које промовише управа јавних прихода, а за које тврде да се углавном односе на подручне царинарнице, које су у опасности од смањења броја запослених и затварања.

Цариници реагују на промене и велики обим посла који имају на граничним прелазима са Албанијом и Северном Македонијом.

Штрајк је најављен пре недељу дана.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво