Читај ми!

Земљотрес погодио Сарајево

Земљотрес јачине 3,9 јединицa по Рихтеровој скали погодио је Сарајево јутрос око 9.20 сати, подаци су са уређаја Федералног хидрометеоролошког завода. Нема података о материјалној штети или евентуално повређенима.

Уређаји Федералног хидрометеоролошког завода су на станици Грдоњ забележили да је шира околина Сарајева погођена земљотресом јаћине 3,9 јединица Ритхера.

"Ради се о прелиминарним подацима. Према локацији чини се да се ради о тачки пресека на хоризонталном раседу који пролази кроз Сарајево и раседа који пролази кроз Горажде. Није непознато да нам овом подручју бележимо земљотресе", рекла је за Аваз сеизмолог Федералног хидрометеоролошког завода Мерјема Гењац Зукич.

Према подацима ЕМСЦ-а ширу околину Сарајева погодио је земљотрес јачине 4,2 јединице Рихтера, а епицентар је регистрован 17 километара северно од Сарајева на дубини од шест километара.

Грађани Сарајева навели су да се потрес осетио јако и да је трајао неколико секунди.

"Заљуљало у Сарајеву, заљуљало поштено", "Кратко, али снажно затресло", "Опасно је затресло", "Два кратка удара, мање од четири секунде", "Кратко, али јасно", "У Сарајеву баш задрмало"...

За сада нема информација о материјалној штети.

недеља, 26. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије