Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Русија: ПВО обарао дронове изнад седам области; Кијев: Напад у Сумској области оставио без струје више од 100 насеља

Рат у Украјини – 970. дан. Више од 100 насеља Сумске области без струје после удара на енергетски објекат, саопштава регионални енергетска компанија. ПВО јединице Кијева су током ноћи одбијале руски ваздушни напад на престоницу, обавесто је градоначелник Виталиј Кличко. Министарство одбране Русије тврди да је уништила током протекле ноћи 110 украјинских дронова изнад седам региона. У Нижњем Новгороду су повређена четири ватрогасца.

Русија: ПВО обарао дронове изнад седам области; Кијев: Напад у Сумској области оставио без струје више од 100 насеља Русија: ПВО обарао дронове изнад седам области; Кијев: Напад у Сумској области оставио без струје више од 100 насеља

Руске снаге су уништиле мост преко реке Конка у Олешки у Херсонској области, јавља партизански покрет АТЕШ. Наводи се да су све јединице на дубини до 15 километара стављене у пуну борбену готовост и да се спремају за нову офанзиву у области Херсон.

У нападу руских снага на центар Запорожја рањено је осам особа међу којима је  двоје деце.

Амерички министар одбране Лојд Остин рекао је да не може да потврди извештаје да је Северна Кореја послала трупе да се боре на страни Русије у рату са Украјином.

Украјински Генералштаб потврдио је да је од почетка потпуне руске инвазије 100.000 војних лица прошло обуку у партнерским земљама.

У наредним месецима Кијев ће од Француске добити авионе "Мираж 2000-5Ф", а први ће бити испоручен почетком наредне године, најавио је француски министар спољних послова Жан Ноел Баро.

Амерички председник Џозеф Бајден говори о спремности Вашингтона за преговоре са Русијом о нуклеарном оружју како би помогао кандидаткињи демократа Камали Харис на предстојећим председничким изборима, оценио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Међутим, поручује да ће власти у САД, Руску Федерацију сматрати конкурентом и барем противником, ако не и непријатељем, без обзира на исход избора.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи