Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Кулеба: Ракетни напад на луку у области Одесе, петоро погинулих; Кијев: Уништено складиште "шахеда" код Краснодара

Рат у Украјини – 960. дан. Пет особа је погинуло а деветоро повређено у ракетном нападу на луку у области Одесе, каже заменик украјинског премијера Алексеј Кулеба. Кијев тврди да је унуштио складиште са стотинама "шахеда" код Краснодара. Москва наводи да су руске трупе повратиле контролу над још два насеља у Курској области. Володимир Зеленски сматра да ситуација на фронту даје могућност да се рат оконча до 2025.

Кулеба: Ракетни напад на луку у области Одесе, петоро погинулих; Кијев: Уништено складиште "шахеда" код Краснодара Кулеба: Ракетни напад на луку у области Одесе, петоро погинулих; Кијев: Уништено складиште "шахеда" код Краснодара

Заменик украјинског премијера Алексеј Кулеба каже да је у нападу руске балистичке ракете на лучку инфраструктуру у јужној украјинској области Одеса, погинуло пет, а повређено девет особа.

Кулеба је на Телеграму додао да је теретни брод "Шуи Спирит", који плови под панамском заставом, оштећен у нападу на луку Черноморск.

Украјинска војска тврди да су њене снаге успешно напале базу у јужној руској области Краснодар и уништиле складиште у коме се налазило скоро 400 дронова иранске производње "шахед".

"На основу анализе утврђено је да је дошло до директног поготка у мету. Уочене су секундарне експлозије на лицу места", наводи се у саопштењу украјинског генералштаба.

Оружане снаге Русије повратиле су контролу над два насеља у Курској области, Ново Сорокино и Покровск, саопштило је тамошње Министарство одбране.

Такође, како се наводи, мосовске трупе одбиле су два напада украјинских снага у правцу насеља Љубимовка и Плехово.

Председник Украјине Владимир Зеленски рекао је на Самиту Украјина – Југоисточна Европа у Дубровнику да ситуација на бојном пољу "ствара могућност" да се предузму кораци за окончање рата у Украјини најкасније до 2025. године.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи