Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Кијев: Оборено 56 од 87 руских дронова; Зеленски: Наредна недеља историјска за одбрану Украјине

Рат у Украјини - 956 дан. Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да очекује да наредна недеља буде историјска за одбрану Украјине и да ће "смислене одлуке" бити донете у оквиру састанка Контакт групе за одбрану Украјине у америчкој ваздухопловној бази Рамштајн у Немачкој 12. октобра. У Кијеву се чуло више експлозија, док је на снази упозорење на ваздушну опасност. Борбе се воде дуж линије фронта у Доњецкој и Запорошкој области.

Кијев: Оборено 56 од 87 руских дронова; Зеленски: Наредна недеља историјска за одбрану Украјине Кијев: Оборено 56 од 87 руских дронова; Зеленски: Наредна недеља историјска за одбрану Украјине

У Кијеву се током ноћи чуло више експлозија, док је на снази упозорење на ваздушну опасностПоред Кијева у још десет украјинских региона на снази је била узбуна за ваздушни напад.

Председник Украјине Володимир Зеленски рекао је да очекује да наредна недеља буде историјска за одбрану Украјине и да ће "смислене одлуке" бити донете у оквиру састанка Контакт групе за одбрану Украјине у америчкој ваздухопловној бази Рамштајн у Немачкој 12. октобра.

"Сада наши тимови - Украјине и Сједињених Америчких Држава, као и тимови других партнера раде на припреми Рамштајна, значајних одлука и, уопште, састанака и преговора следеће недеље, а ова недеља може бити позитивна за нашу одбрану, за нашу визију како треба да се заврши рат. Учинићемо све за ово, урадићемо то сто посто ефикасно", рекао је Зеленски у видео поруци објављеној на Фејсбуку.

Западни партнери започели су нову фазу притиска на Кијев да постане попустљивији у погледу услова за окончање рата, пише шпански лист Ел Паис.

Многи посматрачи резултате путовања Володимира Зеленског у Сједињене Државе крајем септембра назвали су катастрофалним.

Републиканци су Зеленском, према писању Ел Паиса, јасно ставили до знања да је приоритет да Кијев направи уступке Русији како би окончао рат. Председник САД Џо Бајден, иако је најавио нови пакет војне помоћи, одбио је да укине ограничења за употребу ракета против Русије.

Напомиње се да је Зеленски покушао да представи својим партнерима "план победе", који би омогућио Кијеву да са позиције моћи уђу у преговоре са Русијом, али да Запад једноставно желе да се ти преговори одрже што пре, пише Ел Паис.

Посланик украјинске Врховне раде из странке Слуга народа Олег Дунда рекао је да Украјина треба да почне војне операције против Белорусије.

"Апсолутно је важно пренети рат не само на територију Брјанске и Курске области, већ и на Белорусију", тврди Дунда.

Жестоке борбе настављене су у Доњецкој и Запорошкој области, док украјинске и руске снаге дроновима покушацају да нападну градове с једне и друге стране линије фронта.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи