Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Зеленски: Уколико победи Русија, биће последица по САД; Москва: Погинуо ватрогасац у експлозији дрона

Рат у Украјини – 942. дан. Украјина је учинила све што је било могуће да избегне увлачење Америке у рат, али ако Русији буде дозвољено да победи, то ће имати катастрофалне последице по саму Америку, изјавио је председник Украјине Володимир Зеленски уочи посете Сједињеним Државама. Ватрогасац је погинуо, а две особе су повређене када је експлодирала украјинска беспилотна летелица у области Луганска, који се налази под контролом Москве.

Зеленски: Уколико победи Русија, биће последица по САД; Москва: Погинуо ватрогасац у експлозији дрона Зеленски: Уколико победи Русија, биће последица по САД; Москва: Погинуо ватрогасац у експлозији дрона

Настављају се борбе широм Украјине. У руском ракетном нападу на стамбене зграде у граду Криви Рог убијене су три особе, од којих је једно дете - саопштио је Кијев.

Москва тврди да је погодила украјинске енергетске капацитете високопрецизним оружјем и дроновима.

Министар спољних послова Украјине Андриј Сибига обавестио је Међународну агенцију за атомску енергију (ИАЕА) о припремама Русије за ударе на критична нуклеарна енергетска постројења у Украјини уочи зиме.

Украјински председник Володимир Зеленски у вишедневној је посети Сједињеним Америчким Државама током које ће настојати да придобије додатну подршку. Данас ће посетити фабрику муниције у Пенсилванији.

Каже да крај рата са Русијом зависи од одлучности западних савезника Кијева да обезбеде потребно оружје и дозволу за употребу.

Реаговала је Немачка и одбацила могућност пребацивања крстарећих ракета "таурус" у Кијев, чији је домет лета око 500 километара.

У међувремену, портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да руски представници неће учествовати на мировном самиту о Украјини.

Према речима Захарове, Москва не одустаје од политичког и дипломатског решавања кризе и спремна је да разговара о заиста озбиљним предлозима који узимају у обзир ситуацију на терену, новонасталу геополитичку реалност и одговарајућу иницијативу коју је формулисао руски председник Владимир Путин 14. јуна.

 

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи