Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Кремљ: Ослободићемо Курску област, одбијена контраoфанзива на граници; Фон дер Лајен: Одобрен зајам до 35 милијарди евра

Рат у Украјини – 940. дан. ЕУ ће одобрити зајам до 35 милијарди евра Украјини како би помогла земљи заглављеној у тешком рату, саопштила је председница ЕК Урсулa фон дер Лајен, која се налази у посети Кијеву. Руске снаге "благовремено" ће вратити контролу над Курском облашћу, саопштава Кремљ. Москва тврди да је руска војска одбила контранапад Украјинаца у том пограничном региону.

Кремљ: Ослободићемо Курску област, одбијена контраoфанзива на граници; Фон дер Лајен: Одобрен зајам до 35 милијарди евра Кремљ: Ослободићемо Курску област, одбијена контраoфанзива на граници; Фон дер Лајен: Одобрен зајам до 35 милијарди евра

Једна особа је погинула, а најмање 13 их је рањено у руском удару на Дом за старе у Суми.

Немачка је пренела Украјини нови велики пакет војне помоћи, који, између осталог, укључује тенкове "леопард 1 А5", самоходне топове "гепард", беспилотне летелице и више од 60.000 комада муниције.

С друге стране председник Владимир Путин је објавио да је Русија вишеструко повећала производњу веома траженог наоружања и побољшала његове карактеристике.

Из Ратне морнарице потврђују да су нуклеарне подморнице спремне да употребе најмоћније и најразорније оружје.

Руске трупе активно поткопавају бране у области Белгорода, вероватно се спремајући на провокације како би додатно оптужиле Украјину за еколошке и хуманитарне последице, објавила је оперативно-тактичке група "Харков".

Указује се да је реч о "маркеру" за будућност, ако се ситуација драматично промени и Руси буду морали да дижу бране у ваздух како би успорили напредовање одбрамбених снага Украјине. 

Посланици Врховне раде усвојили су Резолуцију о преименовању 327 насеља у оквиру декомунизације и дерусификације, а међу њима је, за Украјину скандалозни, Новомосковск.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи