Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Москва: Уништен воз са страним наоружањем за Украјину; Зеленски демантује "Билд" - ширио је лаж, није видео "План победе"

Рат у Украјини – 935. дан. Министарство одбране Русије потврдило је да су ваздушно-космичке снаге обориле два украјинска ловца "су-27" и "Миг-29". Додаје се и да је руска војска уништила воз украјинских оружаних снага са страним наоружањем и складиште ракетног и артиљеријског наоружања. Саветник председника Украјине, Дмитро Литвин демантовао је писање "Билда" о детаљима "Плана победе" Володимира Зеленског. "Билд је ширио лаж, није видео `План победе`, а нико од укључених у њега није разговарао с Билдом", прецизирао је саветник.

Москва: Уништен воз са страним наоружањем за Украјину; Зеленски демантује "Билд"  - ширио је лаж, није видео "План победе" Москва: Уништен воз са страним наоружањем за Украјину; Зеленски демантује "Билд" - ширио је лаж, није видео "План победе"

Противнику се наносе тешки губици, а руске јединице потискују украјинске снаге које су упале у Курску област, саопштило је Министарство одбране Русије.

Украјинци су, са друге стране, гранатирали Никитовски округ код Горловке у Доњецкој области.

У најновијој размени, којој су посредовали Уједињени Арапски Емирати, по 103 ратна заробљеника враћена су кућама.

Украјински председник Володимир Зеленски је редовном видео-обраћању оценио да је упад кијевских снага у Курск помогао да се обави размена заробљеника.

На састанку америчког председика Џозефа Бајдена и британског премијера Кира Стармера у Вашингтону, Украјина није добила дозволу да користи оружје западних савезника дугог домета за циљеве у Русији. Британија је била "за", али Бела кућа није променила став.

У исто време, Москва је запретила Западу ескалацијом рата, а Украјини уништењем Кијева, ако дозволе употребу оружја за ударе дубоко унутар Руске Федерације.

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев упозорава да је стрпљење Москве на измаку, али да би развој догађаја могао да повуче неповратне последице у виду нуклеарног одговора.

недеља, 15. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи