Читај ми!

РАТ у УКРАЈИНИ

Војска Украјине: Највише борби је на кураховском правцу; Москва: НАТО планира да пошаље трупе у Украјину

Рат у Украјини – 933. дан. Да би натерао Русију на преговоре према моделу Кијева, НАТО планира да пошаље трупе у Украјину, изјавио је заменик министра одбране Руске Федерације Александар Фомин. На фронту су прошлог дана забележена 143 борбена окршаја Одбрамбених снага Украјине и војске Русије наводи се у саопштењу Генералштаба Оружаних снага Украјине, а највише на кураховском правцу. Москва извештава да је 20 дронова оборено изнад шест руских региона.

Војска Украјине: Највише борби је на кураховском правцу; Москва: НАТО планира да пошаље трупе у Украјину Војска Украјине: Највише борби је на кураховском правцу; Москва: НАТО планира да пошаље трупе у Украјину

Настављају се борбе широм украјинског фронта, а најинтезивнији су сукоби у Доњецкој области, где је погинуло трoje радника Црвеног крста.

Председник Украјине Володимир Зеленски потврдио је да су руске трупе започеле контраофанзиву у Курској области у Русији, где је Кијев прошлог месеца извео упад, док се украјински пилоти обучавају на америчким "Ф-16" авионима.

Са друге стране, руска војска тврди да је преузела контролу насеља Макејевка, које се налази на територији региона Луганск.

Даље од борби, Савет Европске уније (ЕУ) продужио је за још шест месеци рестриктивне мере против Руса које сматрају одговорним за "подривање независности Украјине".

Оштар је и Кремљ. Председник Русије Владимир Путин каже да би директно учешће Запада у украјинском рату променило његову суштину. Односно, како истиче, Москва би морала да "донесе одлуке" сходно таквим претњама.

петак, 13. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи