Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Спутник: Украјинска војска грешком оборила Ф-16 који је добила од НАТО-а; Москва: Уништено 18 дронова изнад Русије

Рат у Украјини – 918. дан. И Холандија је, после Белгије, дозволила Украјини да користи авионе Ф-16 за нападе на територији Русије. Украјинска војска грешком оборила ловац Ф-16 који је добила од НАТО-а – пилот је настрадао, саопштава Спутник. Руска војска саопштила је да су током ноћи њени системи ПВО пресрели и уништили 18 украјинских беспилотних летелица изнад Крима, Брјанске, Калушке и Белгородске области.

Спутник: Украјинска војска грешком оборила Ф-16 који је добила од НАТО-а; Москва: Уништено 18 дронова изнад Русије Спутник: Украјинска војска грешком оборила Ф-16 који је добила од НАТО-а; Москва: Уништено 18 дронова изнад Русије

Руске снаге су трећи пут за четири дана гађале украјинску престоницу. Кијев тврди да је уништено 15 руских беспилотних летелица.

Украјинци су гађали Белгородску област и складиште нафте у Ростовској регији.

У Сумској области, Руси су уништили украјински хангар са ракетним системом “хајмарс“.

“Након терористичког напада на Курску област, са Украјином не може бити никаквих преговора”, изјавила је Марија Захарова.

И Холандија је, после Белгије, дозволила Украјини да користи авионе Ф-16 за нападе на територији Русије. Такође, дозвољава да користе и друго оружје испоручено Кијеву.

У понедељак се ловац Ф-16 срушио у Украјини. И док амерички званичник тврди да је до пада дошло због грешке пилота, извори из украјинске војске наводе да је до пада дошло након војног окршаја.

петак, 30. август 2024.
23° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару