Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Москва критикује УН што није осудила упад у Курску област; Кијев: Приморавамо Русију да учествује на самиту о миру

Рат у Украјини – 903. дан. Највише борби води се на правцу Покровска, саопштава Генералштаб Украјине. Ипак, руска област Курск, у коју су упале украјинске трупе, и даље је главна тема рата у Украјини. Русија је у УН критиковала западне савезнике Кијева што нису осудили упад украјинских снага. Саветник украјинског председника Михаил Подољак рекао да је упад у Курску област учињен како би приморали Русију да учествује на самиту о миру – јер то не би учинила својевољно.

Москва критикује УН што није осудила упад у Курску област; Кијев: Приморавамо Русију да учествује на самиту о миру Москва критикује УН што није осудила упад у Курску област; Кијев: Приморавамо Русију да учествује на самиту о миру

Од почетка дана било је 80 борбених окршаја са руским трупама на фронту, од којих је скоро половина забележена на Покровском правцу, саопштио је Генералштаб Украјине.

У Лисичанку, на истоку Украјине, погинуле су две особе приликом гранатирања аутобуса са цивилима, саопштили су руски медији. Раније су званичници Москве навели да је у нападу рањено више од 30 људи.

Русија је у УН критиковала западне савезнике Украјине зато што нису осудили упад Кијева у руску област Курск, оптужујући украјинске снаге за убијање цивила и доводећи у питање циљеве прекограничног напада.

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Олександар Сирски обавестио је председника Украјине Володимира Зеленског да су снаге Украјине преузеле контролу над 74 насеља у руској јужној Курској области.

Сврха операције Одбрамбених снага Украјине у Курској области Руске Федерације није заузимање страних територија, већ очување живота нашег народа и заштита територије Украјине од руских напада, рекао је портпарол Министарства спољних послова Украјине Георгиј Тихи.

Русију треба приморати да учествује на самиту о миру јер то не би учинила својевољно, рекао је Саветник украјинског председника Михаил Подољак, наводећи да је то један од разлога упада украјинских снага у Русију.

Са друге стране, командант специјалних снага "Ахмат" поручује да је већина украјинских трупа које су извршиле инвазију на Курску област већ уништена, а све области у којима се крећу те снаге су под контролом руске војске.

Украјина и Русија планирају да наставе да испоручују гас Европи упркос борбама које се настављају у близини главне прекограничне транзитне тачке горива.

среда, 14. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару