Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Рјабков: Могућа допуна руске нуклеарне доктрине; Више од 100.000 Украјинаца без струје

Рат у Украјини – 864. дан. Најмање пет особа погинуло је у руским нападима на Дњепропетровску, Херсонску и Харковску област. Више од 100.000 Украјинаца остало је без струје због руског напада на енергетско постројење. Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков тврди да би могла да се догоди "извесна спецификација" у руској нуклеарној доктрини за коју су, како каже, одговорни противници Москве.

Рјабков: Могућа допуна руске нуклеарне доктрине; Више од 100.000 Украјинаца без струје Рјабков: Могућа допуна руске нуклеарне доктрине; Више од 100.000 Украјинаца без струје

Виктор Орбан, премијер Мађарске која тренутно председава ЕУ, није добио мандат од Савета да посети Москву, али је добио критике због мировног пута не само од Уније већ и од Беле куће.

Након првог пута, у уторак, када се изненада састао у Кијеву с украјинским председником Володимиром Зеленским, јуче је с мировном иницијативом стигао у Москву код руског лидера.

Владимиру Путину поставио je три питања: шта мисли о постојећим мировним иницијативама, о прекиду ватре и мировним преговорима и када се они могу одржати. И треће, шта мисли о послератном систему европске безбедности.

"Русија се не залаже ни за какво примирје и паузу рата у Украјини, већ за потпуни и коначни крај", поручио је први човек Русије.

Ставови Москве и Кијева су веома удаљени, али Орбан неће одустати од мировне иницијативе.

У исто време у Украјину је из Немачке стигао трећи противваздухопловни ракетни систем "патриот".

Зеленски се захваљује партнерима и поручује да Украјине намерава да удвостручи капацитете ПВО током лета.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг открива шта Кијев може да очекује од самита од 9. до 11. јула у Вашингтону. Реч је, како је рекао, о значајном пакету помоћи који ће дугорочно ојачати подршку Украјини.

"НАТО ће координирати и испоручивати већину међународне безбедносне помоћи“, најављује Столтенберг.

На војном јачању ради и Москва. Спроводи вежбе које укључују мобилне лансере нуклеарних ракета "јарс".

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи