Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Руски удар на центар Харкова; патријарх Вартоломеј позвао на размену заробљеника "сви за све"

Рат у Украјини – 801. дан. Васељенски патријарх Вартоломеј је током Васкршње литургије позвао Украјину и Русију на хришћански гест – размену свих за све. У нападу на Харков повређено је најмање 14 особа, саопштавају украјинске власти. Руске снаге су током ноћи лансирале на десетине дронова широм Украјине, саопштио је командант Ваздухопловних снага Николај Олешчук. Наводи да су у Дњепропетровској, Херсонској и Харковској области елиминисана 23 дрона.

Руски удар на центар Харкова; патријарх Вартоломеј позвао на размену заробљеника "сви за све" Руски удар на центар Харкова; патријарх Вартоломеј позвао на размену заробљеника "сви за све"

Током претходног дана на фронту су изведена 74 борбена окршаја, Оружане снаге Украјине су одбиле 18 непријатељских напада у правцу Авдијевке, објавио је Генералштаб Оружаних снага Украјине.

Руске снаге гађале су ракетама Харков, а становништву је издато наређење за евакуацију, преноси Укринформ.

Председник Володимир Зеленски рекао је да сви Украјинци и савезници Украјине морају да учине све да блокирају планове Кремља, који се, како каже, спрема да прошири офанзивне операције.

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова оценила је да "Формула мира“ украјинског председника треба да се сведе на прекид испоруке оружја са Запада кијевском режиму.

Тако је прокоментарисала изјаву високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепа Бореља да би без испоруке оружја са Запада Украјина капитулирала за две недеље.

Иначе, Министарство унутрашњих послова Русије ставило је на потерницу садашњег и бившег председника Украјине, Володомира Зеленског и Петра Порошенка, као и команданта копнених снага. 

Италија остаје при ставу да се њене снаге неће мешати у оружани сукоб у Украјини јер би у случају додатне ескалације Рим изгубио много, рекао је министар одбране Гвидо Крозето.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара