Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Столтенберг у Кијеву: Нисмо испунили обећано, али оружје ће стићи; Москва: У Авдејевки пронађена тела са траговима мучења

Рат у Украјини – 795. дан. Шеф НАТО-а Јенс Столтенберг борави у ненајављеној посети Кијеву. Рекао је да нису испунили обећано Украјини, али да ће оружје стићи. У ракетном нападу на Одесу страдале су најмање четири особе. Истражни комитет Русије саопштио је да су у граду Авдејевка, који су руске снаге заузеле прошлог месеца, откривени сахрањени цивили са знацима тортуре. Руска војска преузела је контролу над селом Семеновка у Доњецкој области, саопштило је руско Министарство одбране.

Столтенберг у Кијеву: Нисмо испунили обећано, али оружје ће стићи; Москва: У Авдејевки пронађена тела са траговима мучења Столтенберг у Кијеву: Нисмо испунили обећано, али оружје ће стићи; Москва: У Авдејевки пронађена тела са траговима мучења

Настављају се сукоби на истоку Украјине, а најжешће борбе током претходног дана вођене су у Доњецкој, Запорошкој и Херсонској области. 

Москва тврди је заузела село Новобахмутовку у Доњецком региону, као и да су најмање четири особе погинуле у украјинском гранатирању градова и села у подручјима Запорожја и Херсона. 

Са друге стране, главнокомандујући Војске Украјине Олександар Сирски наводи да се ситуација на терену погоршала и да трупе заузимају нове позиције западно од Бердичија, Семеновке и Новомихајловке.

Док трају борбе, Кијев ишчекује америчку испоруку оружја и муниције и нада се да ће најављени споразум о безбедносним гаранцијама са Сједињеним Државама бити најчвршћи међународни договор за одбрану земље.

Кремљ је демантовао наводе да би уступио поједине освојене територије у замену за одмрзавање дела замрзнуте руске имовине на Западу. 

Володомир Зеленски наставља дипломатску мисију и у Европској унији, а украјински председник сматра да је држава, у том погледу, испунила све услове за фактички почетак преговора о приступању.

среда, 15. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара