Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

СБУ: Ухапшен Пољак, руски агент припремао атентат на Зеленског; хапшење неонацистичке групе "Бело одело" на Криму

Рат у Украјини – 785. дан. Генералштаб Оружаних снага Украјине објавио је снимак ноћног напада на војни аеродром у Џанкоју на Криму. Пољска је ухапсила руског агента, кога је открила украјинска служба безбедности, а који се сумњичи да је припремао атентат на Володимира Зеленског. Службе безбедности на Криму ухапсиле су 12 припадника неонацистичког покрета "Бело одело". Немачка министарка спољних послова Аналена Бербок позвала је руског амбасадора у Берлину Сергеја Нечајева на разговор у вези са привођењем две особе осумњичене за шпијунажу у корист Русије, објавио је "Билд"

СБУ: Ухапшен Пољак, руски агент припремао атентат на Зеленског; хапшење неонацистичке групе "Бело одело" на Криму СБУ: Ухапшен Пољак, руски агент припремао атентат на Зеленског; хапшење неонацистичке групе "Бело одело" на Криму

Коначан број жртава руског ракетног напада на Черниговску област на северу Украјине се још утврђује, а потрага и спасавање су у току. 

Према последњим подацима живот је изгубило 17 људи док их 78 повређено, укључујући троје деце.

Руске снаге су извеле три ракетна удара на центар града Чернигова.

Председник Володимир Зеленски потврдио је да су украјинске снаге извршиле прецизан напад и уништиле руски војни аеродром близу града Џанкоја на Криму.

Дронови Главне обавештајне управе напали су јутрос фабрику авиона  "Горбунов" у Казању у руској Републици Татарстан, у којој се производе и поправљају бомбардери Ту-22М и Ту-160М.

Москва тврди да је противваздушна одбрана оборила беспилоту летелицу на небу изнад територије Републике Татарстан и да је спречила, како наводи,  покушај кијевског режима да изведе терористички напад. 

Зеленски је разговарао телефоном са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом, који му је потврдио да ће се сутра одржати, на његов захтев, ванредни састанак Самита Украјина–НАТО.

Министри одбране ће размотрити хитни мере за јачање противваздушне одбране Украјине.

Изаберите

среда, 01. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво