Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Сирски: Руси нису у стању да заузму Бахмут; Пригожин: Потребно нам је више муниције

Рат у Украјини – дан 431. Сирене за ваздушну опасност огласиле су се широм земље. Високи украјински генерал Олександар Сирски тврди да је ситуација у Бахмуту "прилично тешка", али да Руси нису у стању да га заузму. Са друге стране, оснивач руске паравојне организације "Вагнер" Јевгениј Пригожин поново је позвао руско Министарство одбране да повећа пошиљке муниције како би успели да освоје град.

Сирски: Руси нису у стању да заузму Бахмут; Пригожин: Потребно нам је више муниције Сирски: Руси нису у стању да заузму Бахмут; Пригожин: Потребно нам је више муниције

Руске снаге саопштиле су да им је остао само километар и по до потпуног освајања Бахмута. Кажу да Украјинци још држе мањи број стамбених објеката, као и да су руске ваздушно-десантне јединице потиснуле украјинске трупе ка северној и јужној периферији града.

Ситуација је тешка, али Кијев не одустаје од разрушеног града, у којем је некада живело 70.000 становника. Контролишу кључни пут за снабдевања града, такозвани Пут живота.

Володимир Зеленски у међувремену поручује да је војска спремна за контраофанзиву и да неће чекати испоруку обећане војне опреме са Запада.

Руско Министарство одбране саопштило је да ће Алексеј Кузменков заменити Михаила Мизинцева на позицији највишег званичника задуженог за логистику у сукобима у Украјини.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара